28 / 05 / 2024

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi EYT düzenlemesinden yararlanacak ve bu kişilerin süreçte bilmesi gereken çok önemli detaylar var. İşte o süreçte işverenle görüşmenin öneminden, emeklilikte promosyon ödemesine kadar bilmeniz gereken detaylar…



Bunun dışında Bağ-Kur'lular için dondurulmuş sürelerin ihyası (canlandırma) ile 7200 ya da 9000 prim gününün sağlanması söz konusu olacaksa ihyanın kısmi değil tam yapılması gerekli ve ihya sonucu ortaya çıkacak maliyete göre planlamaların yapılması şart.

EYT'liler için kanun çıktıktan sonra yapılması gereken ilk şey istifa etmek. ÇÜNKÜ SGK uygulamada işten çıkış olmaksızın aylık bağlama işlemlerine başlamıyor. O yüzden, EYT'li işçiler kanun yasalaştıktan sonra işyerlerinden istifa etmeli. Ayrıca işverenler bu çerçevede EYT'lilerden SGK'dan yazı almalarını isteyebilir. İstenen yazı elektronik ortamda alınabileceği için acele etmeyin.

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

İSTİFANIZI BU TARİHTE VERİN, YÜZDE 30 ZAMDAN FAYDALANIN

Eğer kanun ocak ayı içinde yasalaşırsa, SGK tarafından ocak ayında alınacak aylık talepleri 1 Şubat 2023 itibarıyla hesaplanarak EYT'lilere aylık bağlanacak. O yüzden halihazırda bir işyerinde çalışan EYT'li işçilerin istifalarını 30 Ocak 2023 itibarıyla vermeleri daha uzun süre ücrete hak kazanmaları için fayda sağlayacak. Ayrıca, ocak ayı zammı olan yüzde 30 da EYT'lilere uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön