19 / 05 / 2024

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi EYT düzenlemesinden yararlanacak ve bu kişilerin süreçte bilmesi gereken çok önemli detaylar var. İşte o süreçte işverenle görüşmenin öneminden, emeklilikte promosyon ödemesine kadar bilmeniz gereken detaylar…



KIDEM TAZMİNATI

Emekli olacak EYT'li çalışanların işverene istifalarını sunarken 'emekli aylığı bağlatmak için' istifa ettiklerini ve kıdem tazminatlarını talep ettiklerini belirtmeleri önemli. Böylelikle işverenin kıdem tazminatını ödememesi halinde kıdem tazminatına mevduata uygulanacak en yüksek faizin başlatılacağı tarih de net bir şekilde istifa tarihi olacaktır.

İŞVERENİNİZLE ŞİMDİDEN GÖRÜŞÜN

Emekliliğe hak kazanan çalışanlar, kanun yasalaşana kadar işverenleri ile EYT sonrası süreci görüşmeli ve planlamalı. Zira bazı işverenler kural olarak emekli olan çalışanlarla devam etmeme eğiliminde böyle bir durumda EYT’li kişi yeni bir iş arayışına girerek hemen değilse bile 1 ay sonra yeni bir iş bulunca aylık bağlatmayı tercih edebilir.

PROMOSYON TALEP EDİN

Çalışanlar emekli olduktan sonra aylıklarını talep edecek ve aylıkları kendilerine ödenecek. Maaşınızı alacağınız banka ya da PTT kanalıyla ilk aylıklarını aldıktan sonra kamu ve özel bankaların promosyon ile ilgili koşullarından kendilerine uygun olanları tercih ederek promosyon alabilir. Bu nedenle öncelikle aylıklarının bağlanmasını beklemeleri gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön