05 / 05 / 2024

Cape verdeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Cape verdeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Cape verde vatandaşlarının Türkiye'den tapu sahibi olma hakları var mı? Cape verdeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Cape verdeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Cape verdeliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Cape verdeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Cape verde, Atlas Okyanusu’nda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesi. 10 ada ve 8 adacıktan oluşan bir takımadadır. 


En büyük üç ada Santiago, Santo Antao, Boa Vista'dır. Başkenti, Santiago adasındaki Praia'dır. Büyük adalar 50 - 60 km. uzunluğundadır.


Peki, Cape verde vatandaşlarının Türkiye'den tapu sahibi olma hakları var mı? Cape verdeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Cape verdeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Cape verdeliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Cape verde vatandaşları, mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Türkiye'den ev almak isteyen Cape verdelilerin bazı belgeleri temin ederek tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Cape verdelilerin Türkiye'deki tapu işlemlerini tamamlayabilmeleri için gerekli olan belgeler şunlar:


-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön