24 / 05 / 2024

Çayyolu rant yolu olmasın!

Çayyolu rant yolu olmasın!

Şehrin kalabalığından bunaldığı için Çayyolu'na taşınan Ankaralılar, bölgenin yeşil alanlarının hızla ranta açılmasına isyan etti.




Şehrin kalabalığından bunaldığı için Çayyolu'na taşınan Ankaralılar, bölgenin yeşil alanlarının hızla ranta açılmasına isyan etti. En son 63 bin 700 metrekarelik orman alanının yapılaşmaya açılmasıyla birlikte, Çayyolu Semt Meclisi sakinleri, yurttaşları nefes koridorlarına sahip çıkması için mücadeleye çağırdı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 14 Ekim'de aldığı kararlar, Çayyolu'nda bulunan ve orman alanı olan 913 kadastro parselde plan değişikliği yapıldı. 

Bıı alan Kentsel Dönüşüm Gelişim Planı alan sınırı içine dahil edildi ve orman alanı vasfından çıkartılarak konut ve park alanı olarak belirlendi. Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi ve Çayyolu Semt Meclisi gönüllüleri 63 bin 700 metrekarelik bu orman alanının yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Rantın karşı kamu yararını savunduklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan, Karakuş Candan plan değişikliğini mahkemeye taşıyacaklarını bildirdi. 


YARINLARIMIZDAN KUŞKULUYUZ 


Çayyolu Semt Meclisi'ndcn inşaat Mühendisi Mehmet Peker Aydınlık'a yaptığı açıklamada "Dört köyümüz var, rant sürecinin parçası oluyor. Çocuklarımızı yetiştireceğimiz bir atmosferin olduğu Çayyolu'nda yarınlarımızdan kuşku duyar hale geldik. Buradaki çığlığın herkes tarafından duyulmasını istiyoruz" dedi. 

Emekli mimar Uğur Yüksel ise "Çayyolu'na 21 yıl önce geliş amacımız huzur ve planlı ortamdı. Ankara'nın nefes almasını sağlayacak. AOÇ yeşil alanlarıyla birleşen bir yer burası. Bu doğal ve yeşil alanların elimizden çıkmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Diğer mahalleliler gibi doğal bir çevrede yaşama arzusuyla Çayyolu'na yerleştiklerini söyleyen İnşaat Mühendisi Erdoğan Balcıoğlu ve Bilge Orman ile Şehir Plancısı Bedriye Işık da orman alanlarının yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Çayyolu Semt Meclisi sakinleri, tüm vatandaşları kentin yeşil alanlarına sahip çıkmaya çağırdı.


Aydınlık Gazetesi 


Geri Dön