16 / 06 / 2024

Çayyolu rant mı olacak

Çayyolu rant mı olacak

Şehrin kalabalığından bunaldığı için Çayyolu'na taşınan Ankaralılar, bölgenin yeşil alanlarının hızla ranta açılmasına isyan etti.

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap ihalesinin 2. oturumu 11 Kasım'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu 11 Kasım tarihinde saat 14:30'da yapılacak...

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap ihalesi 2 Kasım'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 2 Kasım tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Kentsel dönüşüm kişilere rant aracı olmamalı!

Kentsel dönüşüm sağlıklı ve güvenli evlerde huzur içinde yaşamak için yapılmalı. Yapılan dönüşümle şehrin yoğunluğunu artırmamalı ve kişilere rant aracı olmamalı...

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Şehir hastaneleri şirketlere rant mı sağlıyor?

“Şehir hastaneleri sağlığı bozuyor” diyen Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinin hekimlerin ve halkın sağlığını bozarken şirketlere rant sağladığını iddia etti.

Dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller rant vergisinden muaf mı?

İmar planı değiştiği için aşırı değerlenmiş olan arsalardan değer artış payı alınacak. Rant vergisinden vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kentsel dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller de muaf tutulacak

Next Level Çayyolu’nda geri sayım başladı!

Pasifik İnşaat tarafından Ankara Çayyolu’nda hayata geçirilen Next Level Çayyolu projesinde geri sayım başladı.

Kentsel dönüşüm rant sistemi haline gelmemeli!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı'nda eş zamanlı olarak gerçekleşen CNR Emlak Zirvesi'nde konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kentsel dönüşümün önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, bu projenin rant sistemi haline gelmemesi gerektiğini söyledi..

Mustafa Balcı: Kentsel dönüşüm rant odaklı projelere indirgeniyor!

Kentsel dönüşümün rant odaklı projelere indirgendiğine dikkat çeken İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin, teknik, bilimsel ve yasal gereklilikleri ile teknik ilkelerini görmezden gelerek kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

Binali Yıldırım: Medeniyetimiz imar rantına yenik düşmekten kurtulamıyor!

Başbakan Yıldırım, "Geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor." dedi.

Çayyolu rant mı olacak Haberi

Çayyolu rant mı olacak


Şehrin kalabalığından bunaldığı için Çayyolu'na taşınan Ankaralılar, bölgenin yeşil alanlarının hızla ranta açılmasına isyan etti. En son 63 bin 700 metrekarelik orman alanının yapılaşmaya açılmasıyla birlikte, Çayyolu Semt Meclisi sakinleri, yurttaşları nefes koridorlarına sahip çıkması için mücadeleye çağırdı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 14 Ekim'de aldığı kararlar, Çayyolu'nda bulunan ve orman alanı olan 913 kadastro parselde plan değişikliği yapıldı. 

Bıı alan Kentsel Dönüşüm Gelişim Planı alan sınırı içine dahil edildi ve orman alanı vasfından çıkartılarak konut ve park alanı olarak belirlendi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Çayyolu Semt Meclisi gönüllüleri 63 bin 700 metrekarelik bu orman alanının yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Rantın karşı kamu yararını savunduklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan, Karakuş Candan plan değişikliğini mahkemeye taşıyacaklarını bildirdi. 


YARINLARIMIZDAN KUŞKULUYUZ 


Çayyolu Semt...