06 / 05 / 2024

Cep telefonlarına sıkı takip! 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak!

Cep telefonlarına sıkı takip! 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Uslu, 1 Kasım 2022’den itibaren yolcunun beraberinde getirdiği cep telefonlarının bu muafiyet kapsamı dahilinde olup olmadığının kontrolü için BTK ile beraber protokol imzaladıklarını bildirdi. İşte detaylar…



Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından üç senede bir cep telefonu getirme hakkı bulunduğunu bildirerek, 1 Kasım 2022’den itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının bu muafiyet kapsamı dahilinde olup olmadığının kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile protokol imzaladıklarını duyurdu.

Yolcu beraberinde getirilmiş olan cep telefonlarına vergi muafiyet kontrolünü veren sistemin çalışma esasları, uygulamalı bir şekilde Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu Salonu'nda basın mensuplarına tanıtımı yapıldı.

Yurt dışından yolcu birlikteliğindeki eşya muafiyetleri ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, kişisel eşya muafiyeti kapsamı dahilinde yurt dışından gelen yolcular, üç takvim senesinde bir cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak getirimini yapabiliyor.

Yolcu beraberinde getirilmiş olan cep telefonu muafiyet limitinin teknik takibi için de BTK ile iş birliğine gidilirken 1 Kasım 2022’de hayata geçirilecek bu sistem ile yolcuların üç senede getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve aynı zamanda yolcuların bu sürede birden fazla telefon getirmesi önlenmiş olacak.

Genel Müdür Uslu, açıklamalarında yolcuların yurt dışından dönerken muafiyet kapsamında üç senede bir, bir telefon getirme hakkı bulunduğunu ama bunun kontrolünü tam anlamı ile yapamadıklarını ifade ederek, şu cümleleri kullandı:

Cep telefonlarına sıkı takip! 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak!


Geri Dön