09 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat... Ulusal Süt Konseyi peş peşe açıkladı… Şubat ve Mart ayları çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Çiftçiler dikkat... Ulusal Süt Konseyi peş peşe açıkladı… Şubat ve Mart ayları çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Ulusal Süt Konseyi, Şubat ve Mart ayları için çiğ süt üretim maliyeti fiyatlarını açıkladı. Peki çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?



Tarımdanhaber sitesinin haberine göre,  sitenin konuyu gündeme getirmesinden sonra, Şubat ve Mart ayları için çiğ süt üretim maliyetleri peş peşe açıklandı.

ŞUBAT VE MART AYLARINDA BU KADAR OLDU

Yapılan duyuruya göre, 1 litre çiğ sütün üretiminde maliyet  Şubat ayında 9.85 lira olurken, Mart ayı çiğ süt üretim maliyetinin ise 9.83 lira olduğu açıklandı.

2023 yılının ilk ayında ise çiğ süt üretim maliyeti 9.69 lira şeklinde duyurulmuştu. Ulusal Süt Konseyi’nin hesaplamalarına bakıldığında, Şubat ve Mart aylarında çiğ süt üretim maliyetlerinde dikkate değer bir artış meydana gelmedi.

Normalde her ay başında yayınladığı çiğ süt üretim maliyetlerini bir süredir düzenli yayınlamadığı yorumları yapılan  Ulusal Süt Konseyi, bugün çiğ süt üretim maliyetleri ile birlikte Şubat ve mart ayları için yem fiyatlarını da duyurdu.

SAMAN FİYATI DA YÜKSELDİ

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan verilere göre, Şubat ayında ve bu ay mısır silajının fiyatında büyük bir değişme yaşanmadı, kuru yonca ve saman fiyatlarında ise yükselme meydana geldi.

Mısır silajı kilogram fiyatı Şubat ayında 2.2 TL olurkeny,Mart ayında ise 2.23 TL, kuru yoncanın ücreti kilogram başına Şubat ayında 5.34 TL/kg’dan 5.89 TL’ye Mart ayında ise 6.02 liraya yükseldi.

Çiftçiler dikkat... Ulusal Süt Konseyi peş peşe açıkladı… Şubat ve Mart ayları çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Saman fiyatalrında da bir miktar yükselme yaşanırken, Şubat ayında kilogramı 3.27 liradan 3.79 TL’ye, Mart ayında ise 3.88 TL’ye çıktı. Süt Yemi fiyatlarında da yılın ilk ayına göre yükseliş meydana geldi. Ocak ayında 19 HP’li süt yeminde fiyat 6.89 TL düzeyindeyken, Şubat ayında 7.17 liraya, Mart ayında ise  7.14 liraya çıktı.

İlave tediye ödemeleri peş peşe açıklandı… Tediyeler hangi tarihte yatacak?

Denizbank para musluğunu EYT’liler için açtı…10 bin TL’ye kadar ödeme var! Sayılı günler kaldı…

Yeni yardım paketi az önce duyuruldu…1.500 TL nakit ödeniyor! Mutlaka bakın


Geri Dön