08 / 05 / 2024

Çiftçilere kredi müjdesi! Ziraat Bankası üretici kredisi 200 bin TL'ye yükseliyor!

Çiftçilere kredi müjdesi! Ziraat Bankası üretici kredisi 200 bin TL'ye yükseliyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ile Ziraat Bankası tarafından üreticilere verilen kredi desteğine ilişkin konuştu. İşte Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin milyonlarca çiftçinin yüzünü güldüren o açıklamaları...



Bakan Kirişci, Türkiye'nin tarımda ihracatçı konumda olduğunun altını çizdi ve "Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim çünkü bu ülkede üreticinin 'üretmediğini' söyleyecek kadar densizlik yapan, hadsizlik yapan çevreler var. Bu ülke bırakın üretmeyi, net ihracatçı konumunda" dedi. Kirişci, yılın ilk 8 ayında ihracatın 21.5 milyar dolara yükseldiğini dile getirdi. Kirişci, 65 başlık ve 130 alt başlıkta toplanan destekleme modelinin sadeleştirilmesine ilişkin sürdürülen çalışmalarla ilgili de konuştu. 

Çiftçilere kredi müjdesi! Ziraat Bankası üretici kredisi 200 bin TL ye yükseliyor!

Çiftçilerin 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemleri'ne girişlerini e-Devlet üzerinden yapabileceğine vurgu yapan Bakan Kirişci, Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verilen kredinin de 100 bin Türk Lirası'ndan 200 bin Türk Lirası'na yükseltileceğini vurguladı.

Kirişci, Ziraat Bankası tarafındna çiftçilere sağlanan kredinin yüzde 50'lik kısmının kartlara ayni olarak yükleneceğinin de altını çizdi. 

Sözleşmeli üretimin, tarımda arz ve talep arasındaki dengeyi korumak için önem arz ettiğinin altını çizen Kirişci, "Biz, sözleşmeli üretimle üreticilerimize yeni bir nefes aldıracağız. Meclis açıldığında milletvekillerinin bilgilerine, teveccühlerine sunacağız" dedi ve üretiicleri koruyan ve kollayan bir sözleşmeli üretimi mevzuata kazandırmış olacaklarını dile getirdi. 

Çiftçilere kredi müjdesi! Ziraat Bankası üretici kredisi 200 bin TL ye yükseliyor!

"Cumhurbaşkanı'mız 'Bir karış ekilmedik yer kalmasın, her yer ekilsin, dikilsin.' dedi. Biz de 'Sen üret yeter.' sloganımızla bunu hayata geçirmeye çalıştık" diyen Kirişci, bu ekilmeyen alanların üretime kazandırılması adına da tohumlukta yüzde 75'e varan sübvansiyonlar uygulandığını belirtti. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuyla desteklenen projelerde sıralama eşiğini 65 puandan 30'a çektiklerine de dikkat çeken Bakan Kirişci, böylelikle desteklenen proje sayısında yüzde 120'nin üzerinde yükseliş sağlandığının altını çizdi. 

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön