28 / 04 / 2024

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?



iPhone MacBook bilgisayar ve iPad gibi ürünleriyle dünyanın en büyük teknoloji şirketi haline gelen ABD’li Apple, Çin’den yavaş yavaş çekilme planları mı yapıyor?

Zira Apple'ın Hindistan'dan yaptığı iPhone ihracatının ikiye katlandığı açıklandı.

Çin’de yaşanan Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle üretimini Hindistan’a kaydıran şirketin bu ülkeden yaptığı iPhone ihracatı geçtiğimiz yılın Nisan ila Haziran döneminde ikiye katlanarak, 2,5 milyar doları geçti.

İşte bu gelişme, ABD'li teknoloji devinin Çin’le artan jeopolitik risklerle dönüşünü hızlandırdığının işareti olarak görüldü.

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Konuyla ilgili yorum yapan kaynaklar, dünyanın en değerli şirketi Apple'ın tedarikçileri olan Foxconn Technology ve Wistron Mart ise 2023'te sona eren mali yılın ilk 9 ayında 1'er milyar dolardan fazla ihracata imza attı.

Apple’ın diğer büyük tedarikçisi Pegatron'un da ocak ayı sonu itibariyle yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracat yapması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön