27 / 04 / 2024

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara tazminat mı verilecek? 3 kat arttı…

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara tazminat mı verilecek? 3 kat arttı…

Artan kira bedelleri sebebi ile büyükşehirlerde yaşayan memurların son yıllarda farklı şehirlere göç talebinde patlama yaşandı. Durum böyle olunca da vatandaşların ve sendikaların birbirinden farklı talepleri bulunmakta. İşte detaylar…



Son bir senedir vatandaşlar, ciddi oranda artan enflasyon rakamları ve döviz kurlarının yüksek bir şekilde artması sebebi ile daha kolay geçinebilmenin yollarını arıyor. Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden biri de memurlar oldu. Memurlar ilk olarak yıllık bazda artan maaş zamlarına yönelmiş durumdalar. Enflasyonun her geçen gün ciddi şekilde yükselmesi ile birlikte milyonlarca memur zor zamanlar geçiriyor. Son bir senede % 100'ü aşan kira fiyatları, ortaya çıkan sonuçlara göre; memurları tayin istemek zorunda bıraktı. Büro Memur-Sen'in açıklamış olduğu verilerine göre, büyükşehirlerde görev alan memurların tayin istek sayısı önceki senelere göre üç kat arttı.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sebebi ile zor günler geçiren memur kişiler, çözümü tayin istemek ile buldu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, büyük şehirlerde çalışan memurların, kiralardaki artış sebebi ile tayin istediğini ifade etti.

Yazgan, bu durumun kadro sorununa yol açabileceğini cümlelerine ekledi. Memur vatandaşların önceki senelere göre tayin taleplerinin 2 ya da 3 kat artığı ifade ediliyor.

Büyükşehirlerden küçük illere doğru da memur göçünün de başlayacağını ifade eden Yazgan, bu durumun 'kadro eksikliği' olumsuzluğunu ortaya çıkaracağını söyleyen uyarılarda bulundu.

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara tazminat mı verilecek? 3 kat arttı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön