10 / 05 / 2024

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

Geçtiğimiz yıllarda Alibaba'nın başındaki Jack Ma da dahil olmak üzere bazı Çinli iş insanları ortadan kayboldu. Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor. Peki nedeni ne?



EN AZ BEŞ ÜST DÜZEY YÖNETİCİYE ULAŞILAMIYOR!

Sadece 2015 yılında, İngiliz Premier Lig futbol takımı Wolverhampton Wanderers'ın da sahibi olan Fosun International'un yönetim kurulu başkanı Guo Guangchang dahil en az beş üst düzey yönetici ortadan kayboldu. Guo ise Aralık ayında ortadan kayboldu. Tekrar ortaya çıkmasının ardından şirketi onun soruşturmalara yardımcı olduğunu açıkladı.

ÇİNLİ MİLYARDERLER NEDEN ORTADAN KAYBOLDU?

Çinli-Kanadalı iş insanı Xiao Jianhua, Hong Kong'taki lüks bir otelden alındı. Çin'in en zengin insanlarından olan Xiao Jianhua geçtiğimiz yıl yolsuzluk suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

2020 yılının Mart ayında ise emlak kralı Ren Zhiqiang, Şi Jinping'e pandemiyi yönetme biçimiyle ilgili "palyaço" dedikten sonra bir anda ortadan akyboldu. Sonraki yılsa tek günlük bir mahkemenin ardından Ren de yolsuzluk suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

 

ALİBABA KURUCUSU MİLYARDER JACK MA NEDEN ORTADAN KAYBOLDU!

Ortadan kaybolan en güçlü isimlerden biri de Alibaba'nın kurucusu milyarder Jack Ma oldu.

O dönem Çin'in en zengin insanı olan Ma, 2020 yılının sonlarında ülkenin mali denetimlerini eleştirmesinden sonra ortadan kayboldu.

Geçtiğimiz aylarda Japonya, Tayland ve Avustralya'da görüldüğü bildirilse de Ma'nın nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

 

Dünyaca ünlü milyarderden flaş altın açıklaması! Zenginliğin gizemini öğrenenler, kuyumculara akın etti!

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön