10 / 05 / 2024

Çinli otomobil markası Türkiye'ye giriş yaptı! İşte fiyatı

Çinli otomobil markası Türkiye'ye giriş yaptı! İşte fiyatı

Türkiye otomobil pazarına Çin'den bir marka daha giriş yaptı. Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden Leapmotor, T03 modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte tüm detaylar...



HEDEF YÜZDE 15 PAZAR PAYI
Ulubaş, Leap Motor ile ilgili hedeflerinden de bahsederek, "Hedefimiz yüzde 5 pazar payı. 2 bin adetlik satış hedefliyoruz. 2023'te elektrikli araç pazarının 39 bin adet olacağını öngörüyoruz. Skywell ile birlikte Ulu Motor olarak elektrikli araç pazarında yüzde 15 pazar payı hedefliyoruz" dedi.

Çin'de 2022 yılında tanıtılan T03'ün batarya kapasitesi 41 kWs, motor gücü 80 kW ve tork değeri 158 Nm kadar. Yapılan açıklamaya göre, T03, tam dolu bir batarya ile şehir içi kullanımda 417 kilometreye varan menzil sunuyor.

Ulu Motor CEO’su Mahmut Ulubaş, önümüzdeki dönemde yeni markalar getirmek için de çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Farklı segmentlerde yeni markalar getirmek için çalışıyoruz. Ticari araç üreten bir marka ve Skywell’in üzerine konumlanan bir otomobil markası getirmeyi hedefliyoruz" bilgilerini paylaştı.


Geri Dön