04 / 05 / 2024

Çocuğu olan aileler dikkat! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı ne kadar başvurusu nasıl yapılır?

Çocuğu olan aileler dikkat! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı ne kadar başvurusu nasıl yapılır?

Yılda bir kez düzenli şekilde verilen kırtasiye yardımı başvuruları okulların açılması ile öğrencilerin ve ailelerin gündem konusu haline geldi. İşte detaylar…



KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri senede bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmadan 1 Eylül – 31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB web adreslerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahibi olan kişilere toptan ödenir.

Tüm bunlar ile birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilmemiş olan ilgili eğitim - öğretim yılı içerisinde istemeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim senesi için ödenir. İlgililer bu taleplerini e - Devlet aracılığı ile “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi”  kısmına tıklayarak da gerçekleştirebilirler.

KIRTASİYE YARDIM PARASI NE KADAR, KAÇ LİRA?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesi dahilinde gerçekleştirilen kırtasiye yardım parası, ihtiyaç sahibi kişilere karşılıksız olarak bin 300 lira olarak ödeniyor.

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

Eğitim ve öğretim yardımı; öğrenimi devam eden öğrencilere,

Vazife ya da harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı kanun (İç güvenlik asayiş kapsamı dahilinde olanlar) ve 3713 (terör kapsamı dahilinde olanlar) sayılı kanunlar kapsamı dahilinde gerçekleşen olaylar sebebi ile aylık ödenen erbaş ve er kişilerin,

2330 sayılı kanun uyarınca maaş bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife ya da harp malûlü olduğuna karar verilmiş maaş bağlanmaksızın sınıf ya da görev değiştirerek çalışmaya devam eden kişiler ile vazife malullüğü maaşlarını göreve girmeleri sebebi ile kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

Terör eyleminin belli olması, etkilerinin azaltılması ya da bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ya da yararlı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybetmiş, yaralanmış ya da engelli hâle gelmiş sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenecektir.

Çocuğu olan aileler dikkat! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı ne kadar başvurusu nasıl yapılır?

Kiraya çıkacak olanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! Kiralar işte bu şekilde yükseliyor

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Ailelere kötü haber! Servis ücretlerine zam! İşte o illerde güncel servis ücretleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön