19 / 05 / 2024

Çocuğu olan anne babalara müjde! Başvuran PTT'den 650 TL'yi alıyor...

Çocuğu olan anne babalara müjde! Başvuran PTT'den 650 TL'yi alıyor...

Çocuklara verilen destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadan sonra tekrar gündeme geldi. 'Çocuk Destek Bileşeni' adlı programın detayları belli olurken gözler çocuk yardımı ücreti ve başvuru koşullarına çevrildi. Peki, 2022 Çocuk desteği parası ne kadar kaç T



Çocuğu olan anne babalara müjde! Başvuran PTT den 650 TL yi alıyor...

BAKAN YANIK'TAN ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal desteklerden faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını kaydederek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

ÇOCUK DESTEK PAKETİ YARDIMI NE KADAR?

Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında ailelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerini belirtti. 

Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1 ve 2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" diye ifade etti.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet ya da Sosyal Yardışlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.

Ayrıca bakanlık anaokulu destek paketininde bu sene ilk defa uygulanacağını açıkladı. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu yardımı sağlanacak. Söz konusu yardımla hanelerdeki 3 ila 5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretleri karşılanacak. Bu kapsamda dar gelirli ailelerin çocukları da okul öncesi eğitimden ücretsiz faydalanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek paketlerine yönelik soruları tek tek yanıtladı. Anaokulu desteğine yönelik de açıklama yapan Yanık, ilk ödemenin yapılacağını belirtti. Bakan Yanık başvurular için ise "Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" diye kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Bitkisel üretimde 2022 tahminleri açıklandı! Meyve ve tahıl üretiminde artış bekleniyor!

ŞOK Market'e otomobil lastiği, çim biçme makinesi ve beyaz eşya seti geliyor! ŞOK kataloğu 29 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön