06 / 07 / 2024

Çocuklu aileler bu habere hemen bakın! Bir sene boyunca 5400 TL alacaksınız

Çocuklu aileler bu habere hemen bakın! Bir sene boyunca 5400 TL alacaksınız

Gereksinim sahibi ailelerin 1-2-3-4 çocuklarına has devlet aracılığı ile para yardımı yapılacak. Bu destekler 5.400 TL olarak yapılacak ve bu ödemeler  PTT vesilesi ile 1 sene süresince yapılacak. İşte ayrıntılar.



Bu katkıdan faydalanmak için, Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanma koşulları içinde yer alan hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ü yani 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor. Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) vesilesi ile yapılabiliyor.

Başvuru yapan vatandaşlar, çocuk paralarını başvuru yaptığı aydan bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından çekebilecekleri gibi PTT şubelerinden de alabilecekler.

 Çocuklu aileler bu habere hemen bakın! Bir sene boyunca 5400 TL alacaksınız

Ayrıca, Çocuk Destek Bileşeni programı haricinde çoğu doğum yardımı, çoklu doğumla dünyaya gözlerini açan çocukların olduğu ve gereksinim olarak tespit edilen hanelerdeki 0-24 ay arası çocuklarının gereksinimleri için geliştirilmiş bir yardım programıdır. Çoklu doğum yardımı koşulları yerine getirildiğinde ve istenen resmi evraklar alakalı kurum ve kuruluşlara verildiğinde ailelerin çoklu doğum yardımından faydalanma hakları doğar.

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez çok kesin konuştu!    


Geri Dön