23 / 07 / 2024

Çocuklu ailelere müjde! 1250 TL'ye kadar nakit ödeme! Hemen ödemenizi alın!

Çocuklu ailelere müjde! 1250 TL'ye kadar nakit ödeme! Hemen ödemenizi alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!




Bakanlık tarafından dar gelirli hanelere maddi destek sağlanmaktadır.

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara, çocuk destek ödemeleri yapmaktadır. Bu ödemeler için başvurular e-Devlet sisteminden yapılmaktadır.

E- devlet dışında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile de başvuru gerçekleştirilebiliyor. İşte başvuru şartları;

  • T.C vatandaşı olması gerekir,
  • Mavi Kart sahibi olunması, ikametgah adresinin yurt dışında olmaması gerekir,
  • 18 yaşından küçük olunması gerekir,
  •  Hane içinde memur, noter, muhtar ya da yurt dışı çalışanı, yurt dışı borcu olan kişi olmaması gerekir,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru yapan vatandaşların gelir tespit testleri yapılmaktadır.

Gelir testinden sonra da ödeme almaya hak kazananlar düzenli olarak ödemelerini alabiliyor. Ödemeleri alabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerektiği belirtiliyor.

Aile destek ödemeleri çerçevesinde;

  •  450 TL ve altında hane geliri olan vatandaşlar 1.250 TL,
  • 450 TL ve 911.15 TL arasında geliri olanlara da 1.100 TL,
  • 911.15 TL ve 1372.30 TL olanlar 950 TL,
  • 1372.30 TL ve 1833.45 TL arasında hane geliri olan vatandaşlar için ise 850 TL ödeme yapılıyor.

Ödemeler hak sahiplerine en fazla 12 ay süre ile yapılmaktadır. 12 aylık ödemeler 2023 yılının Temmuz ayında bitiyor. Aynı zamanda aile destek ödemelerinden yararlanan kişiler çocuk destek ödemeleri alabilir.

 Çocuk destek ödemeleri çocuk sayısına göre şu şekilde yapılıyor; 1 ve 2 çocuğu olan hanelere 350 TL, 3 çocuğu olan hanelere 450 TL, 4 çocuğu olan aileler 550 TL ve 5 ve üstü çocuğu olanlar 650 TL ödeme alıyor. Aile destek ödemeleri 12 ay bitiminde sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar tekrar başvuru yapabilir ve yapılan gelir testi ile tekrar ihtiyaç durumu anlaşılır ise ödemeyi tekrar alabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön