04 / 05 / 2024

'Çok pişman olursunuz' diyen İslam Memiş'ten TOKİ uyarısı!

'Çok pişman olursunuz' diyen İslam Memiş'ten TOKİ uyarısı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hükümetin sosyal konut projesine ilişkin "Bugüne kadar konut almayan, konut ihtiyacını gidermeyen her zaman pişman olmuştur. Önümüzdeki yıl pişman olmaya devam edecektir" yorumunu yaptı.



Geçen yıl sekiz 80 seviyesinde olan dolar kurunun şu anda 18.40 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Geçen yıl -farazi konuşuyorum- 1 milyon TL’ye satın aldığınız bir evin bu yıl 2 milyon TL olduğunu düşünün. İnsanlar diyor ki, fiyatları uçtu gitti. Halbuki enflasyon karşısında alım gücü azaldı, paranın değeri düştü için enflasyonist bir ortama geçtiğimiz için siz malın değerli olduğunu görüyorsunuz. Halbuki paranın değeri düştü. 8.80 seviyesinde olan dolar kuru 18.40 lira seviyesine yükseliyor, enflasyonda da %150 civarında bir artış var. Enflasyonist ortamlarda ne oluyor?

Malın değeri artıyor, paranın değeri düşüyor. İster istemez de insanlar kendi malının değerini durduğu yerde değer kazanmış gibi bir algıya sahip. Bu araç fiyatlarında da böyle. Kapısında duran, her gün kullandığı arabanın değerinin arttığını düşünüyor; arabasını değerlendiğini düşünüyor. Halbuki doğru olan şu: alım gücü azaldığı için, paranın değer kaybı oluştuğu için ister istemez insan malının durup dururken daha çok değerlendiğini düşünüyor. Mantıken şunu düşünmeniz lazım, her gün kullandığınız aracın nasıl olurda değeri artar? Evimiz var, oturuyorsunuz ve her geçen yıl yaşlanmaya devam ediyor bu ev.”

 Çok pişman olursunuz diyen İslam Memiş ten TOKİ uyarısı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Eylül 2022 tarihinde saat 20.55'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.41 Türk Lirası, euro 17,84 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

'Ok gibi fırlayacak' diyen Selçuk Geçer, dolar için o tarihi işaret etti

Herkes bunu bekliyordu! İşte Selçuk Geçer'e göre doların yükseleceği tarih!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön