11 / 10 / 2024

Çorum'da icradan 1 milyon TL'ye satılık öğrenci yurdu!

Çorum'da icradan 1 milyon TL'ye satılık öğrenci yurdu!

Çorum 3. İcra Müdürlüğü, Çorum İli, Merkez İlçesi, Karakeçeli Mahallesi, 142 ada, 18 parselde yer alan Özel Çorum Eğitim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi'ne ait 1 nolu 612 metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor




Çorum 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ÇORUM 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/476 TAL.

Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazlı dosya,borcundan dolayı aşağıda tapu kaydı, cinsi ve kıymeti yazılı bulunan taşınmaz açık artırma sureti ile satışa çıkarılmıştır. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi önemli özellikleri:

TAŞINMAZ VE TAPU KAYDI: Satışı istenilen Çorum Merkez, Karakeçeli  Mahallesi, Cilt: 56, Sayfa:5496, Ada: 142, Parsel: 18 adresinde, Bodrum Kat+ zemin kat+1+2+3. Kat, 1 numaralı bağımsız bölümün tamamı üzerinde şirket" Özel Çorum Eğitim Hizmetleri Tic Aş" adına tapuda kayıtlı bulunan 612,92 m2 alanındaki ana gayrimenkulu " Arsa" vasfında ,kat irtifakı yapılı, 150/341 arsa paylı "Dersane" vasfında taşınmazdır.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU VE ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz; Karakeçeli Mah. Alaybey Sok No:96 -Çorum imar adresindedir. Bodrum Kat+Zemin Kat+4 Normal Kat ve teras kat olmak üzere toplam 7 katlı binada bulunan taşınmazın ısınması doğalgaz ile yapılıp, taşınmazın 4 yıl önce inşa edildiği beyan edilmektedir. Taşınmaz asansörlü ve betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Binanın Ilıca Sokağa olan cephesinin kısmi bodrum ve zemin katlan "Metropol" alış veriş merkezi, Alaybey Sokağa bakan, iki ayrı girişe sahip, diğer kısımları ise; kız öğrenci yurdu ve sağlık merkezi olarak kullanılmaktadır. Alışveriş merkezinin dış cephesi alüminyum kaplama, kapı ve camekanları alüminyum kaplama olup sahanlık ve merdiven basamakları mermer kaplıdır. Tabanı granit döşeme kaplamalıdır.

(1) Numaralı Bağımsız Bölüm: Tapu kaydında dershane olarak yer alsa da halihazırda Özel Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılmaktadır. Gayrimenkulün Bodrum, zemin, 1, 2 ve 3. katlarının toplamı 1464,00 m2 alanında olup kuzey ve doğu yönüne cephelidir.

1.,2 ve 3. Katlar: Ayrı ayrı 450,00 m2 (Toplam: 1.350,00 m2) alanında olup Tavan ve duvarları saten alçıyla sıvalı, üzeri plastik badanalı, ıslak mahallerin duvar ve zemini seramik, diğer mahallerin zemini ahşap laminant parke kaplı, ısıcamlı pencereleri ahşap, üzeri yağlı boyalı, kapıları Amerikan paneldir.

Zemin Kat: 81,00 m2 alanındadır. Yurdun girişi ve resepsiyonu olarak kullanılmaktadır. Taşınmazın asma tavanı ve duvarları saten alçıyla sıvalı, üzeri plastik badanalıdır. Bodrum Kat: 33 m2 alanındadır. Yurdun ısı merkezi olarak kullanılan taşınmazın tavan ve duvarları saten alçıyla sıvalı, üzeri plastik badanalıdır.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: 1.000,000,00 TL SATIŞ ŞARTLARI

Taşınmazın açık artırma sureti ile aşağıda yazılı yer ve zamanda satışı yapılacaktır.

1. SATIŞ GÜNÜ SATIŞ SAATİ SATIŞ YERİ
20/05/2011 Cuma       15.10-15.20 Çorum Adliyesi Müzayede Salonu

Bu artırmada taşınmazın tahmin edilen değerinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa bu alacakların toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile taşınmaz 30/05/2011 Pazartesi günü aynı saatte ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada ise taşınmazın; rüçhanlı alacakların alacağını ve tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Artırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermesi lazımdır. Satış peşin para ile yapılır. Alıcıya istendiğinde, U.K. md. 130 gereğince 10 (On) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve masrafları, gayrimenkulün teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcının 1/2'si, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile tellaliye gideri resmi satış bedelinden ödenir. KDV oranı % 18'dir.

Taşınmazı satın alan, ihaleye alacağını mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelinden derhal veya İ.İ.K. 130. md'ye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgilerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ile faiz ve masrafa dair iddialarının dayanağı belgeler ile 15 (On beş) gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse U.K.'nın 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

İşbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için IİK127. md. gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur. Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/476 Tal. Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 29.03.2011
(IİK Md. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön