16 / 05 / 2024

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Burada 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliğindeki pistimizi inşa ettik. Dolayısıyla altyapımızı bitirmiş olduk. Pistimiz bu durumuyla en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkan sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Yine altyapı projesi çerçevesinde, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliği ile beton kaplamalı paralel taksi yolu, 2 yüksek sürat taksi yolu, terminal, kargo ve özel uçaklar bölgesi apronu, 2 yer hizmetleri araç park yeri, çevre tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi inşaatların da tamamlandığını aktaran Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yolcu kapasitesini de başta senelik 8 milyon kişi olarak tahmin ettiklerini aktardı. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu ndan son dakika açıklaması!

Bakan Uraloğlu, "Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması durumunda, üçüncü etap inşaatına başlamış olacağız. Birinci ve ikinci etap toplam kapalı inşaat alanımız 189 bin metrekare, üçüncü etap için de yaklaşık 25 bin metrekare olacaktır" dedi ve toplamda 214 bin 180 metrekare olduğunun altını çizdi. 

Uraloğlu, Birinci ve ikinci etapların toplam sabit yatırım bedelinin 173 milyon 865 bin avro, 3 etap dahil toplam sabit yatırım bedelinin de 196 milyon 815 bin avro olduğunu açıkladı. 

Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 197 milyon avro yatırım yapacklarını dile getiren Uraloğlu, "İşletmeci aynı zamanda yapımcı firmamız. Yap-işlet-devret modeliyle başladığımız firmamız 25 yıl işletecek. Buradan da devletin kasasına 297 milyon 100 bin avroyu ödeme takvimi çerçevesinde vermeye başlayacak" açıklamasını da yaptı. Ayrıca 297 milyon avroluk kaynağın devletin kasasına gireceğinin altını çizdi. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu ndan son dakika açıklaması!

Bakan Uraloğlu, üstyapı tesislerinin yapım işlemlerinde yüzde 76'lık ilerleme kaydettiklerine ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne vurgu yaptı. 

Terminal binası betonarme imalatlarının tamamlandığı bilgisini de paylaşan Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "apım çalışmalarımızı yıl sonu tamamlayarak havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Pandemi, deprem ve seçim gibi etkenler sebebiyle yaşanan süreçlerin ardından, önceden verilen açılış tarihinin arkasında kalınmış olduğunu da dile getiren Uraloğlu, "Bulunduğumuz durumu değerlendirdik ve bundan sonra bu yılın sonuna kalmadan bu işi bitirmeyle ilgili iş programımızı yaptık" açıklamasında bulundu. 

Uraloğlu söz konusu açıklamasını "Finansal çözümler zaten üretilmiş, onda sıkıntı yok. İnşallah yıl sonuna kalmadan burayı bitirerek hizmete açmış olacağız" ifadelerini kullanarak tamamladı.

İstanbul'da 2 dükkan, 1 otopark ve 1 otel satılıyor! İhalesi 15 Haziran'da! 

ArsaVev'den dost parselleri kampanyası! Tapusu hemen teslim ve yüzde 25 indirim fırsatı!

Ziraat Bankası 120 TL iade edecek! Haziran 2023 Babalar Günü Kampanyası'nı sakın kaçırmayın!


Geri Dön