28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin de 5 bin TL ikramiyeden faydalandırılacağını açıkladı. İşte Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 5 bin lira verilmesi kapsamındaki düzenlemesine ilişkin, "İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacaklarını açıkladı. Erdoğan, böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alacak

430 BİN ÇALIŞMAYAN EMEKLİNİN HESABINA ÖDEMELER YAPILDI

Emeklilerin yükünün hafifletilmesin kapsamında geçen ay bir sefere mahsus 5 bin lira ödeme kararı aldıklarını ve bu kapsamda Meclis'ten geçen kanun teklifi ile 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklinin hesabına ödemelerinin yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen bir durum bizim de hakkaniyetli bulmadığımız lazım. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. 

Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. Gerçekleştirilen İlk düzenlemeden faydalanamayan çiftçi ve Bağkur' u esnaf emeklilerimiz ilk başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanmalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." denildi. 

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan bu kararın tüm emekliler için hayırlı olması temennisini belirterek, emeklilerin yanında olmaya da devam edeceklerini kaydetti. 

SSK, Bağ-Kur 4a, 4b, 4c 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor! Peş peşe açıklama Kasım aynın ikinci...

5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?

Son Dakika Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! Nihayet onaylandı!

SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön