29 / 04 / 2024

Son Dakika Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! Nihayet onaylandı!

Son Dakika Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! Nihayet onaylandı!

TBMM Genel Kurulu, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye öngören maddeyi kabul etti. Bu ödeme yalnızca çalışmayan emeklilere yönelik olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından emeklilere bu ödemenin yapılacağını açıklamıştı.



TBMM Genel Kurulu'nda, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi üzerine görüşmeler sürüyor.

Kanun teklifinin içeriğinde, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmasını öngören madde de kabul edildi.

Bu 5 bin TL'lik ödeme, yalnızca çalışmayan emeklileri kapsayacak şekilde düzenlendi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından emeklilere yönelik yapılacak ödemeye ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

"Özellikle emeklilerimizin karşılaştığı zorlukları çok iyi bilmekteyim. Bu nedenle bakanlarımıza yeni düzenlemeler yapmaları için gerekli talimatları vermiştim.

Kabine toplantımızın sonuçlarına dayanarak, emeklilerimizin yaşamını kolaylaştıracak bir karar aldık. Emeklilere, tek seferlik olarak 5 bin TL ödeme yapma kararı aldık.

Bu düzenleme, emekli olan ve aynı zamanda aktif olarak çalışan emeklileri kapsamı dışında tutmaktadır."

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE 

2023 Ekim ödeme döneminde, gelir veya aylık alan sigortalılara ve hak sahiplerine, dosyalarına göre bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacak.

Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri alanlar için sürekli iş göremezlik derecesi oranına göre, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyaları için ise hak sahiplerinin hisseleri oranında gerçekleştirilecek.

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar da dahil olmak üzere, çalışanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaya devam edenler bu ödeme kapsamında değil.

Birden fazla gelir veya aylık dosyası bulunan kişilere, en yüksek ödeme yapılabilecek dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Haksız olarak yapılan ödemeler, ilgili kişinin mevcut gelir veya aylıklarından yüzde 25 kesinti yapılacak veya bu gelir veya aylıkların olmadığı durumlarda genel kurallara göre geri alınacak.

Emeklilik yaşı yükselecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

4 Litre ayçiçek yağına büyük indirim: Bu fiyata yetişen alır


Geri Dön