02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem bölgesinde 650 bin konut yapacaklarını söyledi. İşte detaylar...



Açıklamasında AK Parti'nin, ülkesine ve milletine bağlı herkes ile ittifak yapabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkesine ve milletine düşmanlık eden, bölücülük peşinde koşan herkese de kapımız kapalıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgesindeki konutların depremzedelere bir seneden önce teslim edilebilmeleri mümkün olacak mı?" sorusuna, "Seçim sürecinde olsak da deprem bizim öncelikli gündemimiz olmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya, kentlerimizi ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Toplamda 142 bin konut ve köy evinin inşa sürecini başlattık, 59 bininin de temelini attık. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut inşa edeceğiz. Köy evlerinde zaten teslimler de başladı. 'Bunun 319 binini de 1 sene içerisinde inşallah tamamlayacağız.' dedik. En geç bu yılın ekim ayı ile beraber yüzlerce, binlerce konutun teslimine de başlamayı hedefliyoruz. Nasıl inşaatlar gün gün başladıysa, teslimler de gün gün yapılacak. En geç ekim ayıyla beraber yüzlerce, belki de binlerce konut teslimini gerçekleştireceğiz. TOKİ'nin birikimi ve ülkemiz inşaat sektörünün gücü bunu sağlamaya yeterlidir. Yalnızca konut değil, sosyal ve ticari alanları, hastaneleriyle şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz." dedi.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

12 Mayıs az önce deprem nerede oldu? Yakınlarda deprem oldu mu? Kandilli Rasathanesi son depremlerin listesi!

O ilde peş peşe iki deprem oldu! Yer bilimci Naci Görür yeniden uyardı: Göksun hattı zorlanıyor!


Geri Dön