09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayını depremzedelerle birlikte idrak etmek için özel çaba gösterdiklerini belirtti ve  Ankara  ve İstanbul'da deprem mağduru vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Ayrıca, depremde destan yazan arama kurtarma ekipleri ve belediyelerin temsilcilerini de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir ettiklerini ifade etti. Erdoğan, daha önce ziyaret ettiği depremzede illeri tekrar tekrar ziyaret ettiklerini ve Perşembe günü Malatya'da, dün Diyarbakır'da, yarın da Şanlıurfa'da olacaklarını söyledi. 

Şimdiden 100 binden fazla konut ve köy evinin inşa sürecinin başladığını ve bu rakamın Şanlıurfa'da daha da artacağını belirten Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının bayramdan önce tamamlanacağını söyledi. Ayrıca, depremzedelerin umutlarının güçlendiğine şahit olduklarını ve Bayram'da da depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. 

Erdoğan, devletin tüm birimlerinin, sivil toplumun ve milletin tüm imkanlarıyla tam kadro sahada olduğunu vurguladı ve çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığını belirtti.

Bölge dışındaki diğer illerin de deprem mağduru vilayetlere düzenli yardım gönderdiğini, Kocaeli Valiliğinin bin 500 tır dolusu yardım malzemesini bölgeye sevk ettiğini, Kahramanmaraş'ta ilimiz adına prefabrik ve konteyner çarşıların kurulumuna başlandığını ve Hatay'ın Defne ilçesinde 54 yataklı Kocaeli Hastanesi'nin kurulumunun 20 günde tamamlandığını söyledi.

Bankalar arası yarış kızıştı, Akbank diğerlerini sollayarak öne geçti! Güncel promosyon rakamlarını duyurdu!
Prime takılan EYT'liler acilen baksın! 900 gün erken emekli olabileceksiniz!
Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

Geri Dön