16 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol üretimimizi 2023'te günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol üretimimizi 2023'te günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın petrol üretiminden TOGG'a, ihracattan hayat pahalılığına ilişkin yaptığı o açıklamalar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarı hikayelerinin havacılıktan enerjiye, otomotivden yazılıma, bankacılıktan iletişime kadar birçok sektörde yaşandığına vurgu yaptı. Erdoğan, Göreve geldiklerinde adeta iflasın eşiğinde olan Türk Hava Yolları'nın bugün yolcu sayısında rekordan rekora koştuğunun altını çizdi. 

Erdoğan, enerjide kendi sismik araştırma ve sondaj gemilerinde Karadeniz'de keşfettikleri 540 milyar metreküplük doğal gazda yeni bir döneme start verdiklerini belirterek, "Karadeniz gazını, milli sistemimize dahil etme çalışmalarımız sürerken, son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu. Erdoğan, hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan sınırlar içinde ve dışında petrol, doğal gaz arama faaliyetlerinin sürdürülebildiğini de dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol üretimimizi 2023 te günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz!

Togg birkaç ay içinde yollarda

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili Togg ile milletin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürdüklerine vurgu yapan Erdoğan, "29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 99'uncu yılına bir armağan olarak Togg'un Gemlik'teki en son teknolojiye sahip üretim üssünü hizmete açtık. Üretim ekibinin 'akıllı cihaz' diye tarif ettiği Togg'un testleri şu anda devam ediyor" şeklinde konuştu ve birkaç ay içinde Türkiye'nin ve Türk sanayisinin gurur vesilesi olacak Togg'un yollarda görülmeye başlanacağını belirtti. 

Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı derinden sarsan Kovid-19 salgınına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu krizi güçlü sağlık ve üretim altyapısı sayesinde en az hasarla atlattığını belirterek, "İşte o dönemde, sadece 45 gün içinde Yeşilköy'de ve Anadolu Yakası'nda iki şehir hastanesini, altyapısıyla ultrasonografi, tomografi, MR, bütün bunlarla beraber 1006 yataklı odalı Yeşilköy'de, bir diğeri de Anadolu Yakası'nda. 45 günde bunları bitiren bir iradeyiz biz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol üretimimizi 2023 te günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz!

Batılı ülkeler bile kamu yatırımlarına ara verirken, kendilerinin mega projeler dahil yatırımlara yenilerini eklemeye devam ettiklerinin de altını çizen Erdoğan, konuyu "Şirketlerimizi üretime, ticarete, istihdama devam etmeleri noktasında hem teşvik ettik hem de kendilerine gereken her türlü desteği sağladık. Zor günlerinde devletimizin desteğini yanında hisseden firmalarımız da çalışarak, üreterek, yeni pazarlar bularak, yeni ürünler geliştirerek, krizi fırsata çevirme yolunda gerçekten takdire şayan bir başarı yakaladılar" diyerek değerlendirdi. 

"Salgına rağmen ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren dünyada sayılı ülkelerden biriyiz" açıklamasında bulunan Erdoğan, geçen sene elde edilen yüzde 11,4'lük büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleşildiğini vurguladı. Erdoğan, "Bu büyüme oranına ulaşılmasında mal ve hizmet ihracatının katkısı 5,3 puan gibi yüksek bir seviyede gerçekleşti" dedi ve ihracatın her ay rekor kırarak 255 milyar dolarlık yıl sonu hedefine doğru gittiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrol üretimimizi 2023 te günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz!

"Avrupası ve Amerikası dahil, tüm dünyanın en büyük sıkıntı kaynağı olan hayat pahalılığı meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, stihdamı ve ihracatı önceleyen düşük faiz politikasının enflasyonun üzerindeki olumlu etkilerinin yakında daha çok hissedileceğine dikkat çekti. 

"İnanç tekeden bile süt çıkarır." inancıyla ülke ve millet için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü örnek göstererek, "Şu anda dünyada ilk üç taneden bir tanesi. Siyaseti, sivil toplumu, iş dünyasıyla bugün de yapmamız gerekenin bu olduğuna inandık" diye konuştu. 

e-Devlet'ten başvurana PTT'den 600 TL yeni doğum parası hemen verilecek! İşte başvuru şartları...

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

TOKİ'nin yeni takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 12-19 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön