06 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fırsatçıların yüksek kiralar uyguladığını belirterek, önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada kira artış sınırlamaları gibi tedbirleri hayata geçirirken, eş zamanlı olarak da arzdaki artışı temin edecek bu çalışmalara başladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde, 2019 yılında 50 bin, bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan iki ayrı sosyal konut projesine gösterilen ilgiden aldıkları  cesaretle, Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyasını planladıklarını söyledi.

"Milletimizle paylaştığımız 500 bin konut, 250 bin arsa ve 50 bin iş yeri kampanyamız işte bu hazırlığın neticesidir. Daha sonra arsa sayısını ne yaptık? 1 milyona çıkardık. Ne dedik? Kura ile bu arsaların da dağıtımını yapacağız. TOKİ desteğiyle kendi evini yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ettik. Atacağımız adım nedir? Atacağımız adım şu, altyapıyı biz yapacağız, konutu da vatandaşımız yapacak." dedi.

Türkiye'de TOKİ'nin sunduğu imkanlarla ev sahibi olabilmiş milyonlarca insanın bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşmasının ne kadar doğru iş yaptıklarını, ne büyük bir ihtiyacı karşıladıklarını gösterdiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut ve arsaların tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık olarak 6 milyon vatandaşın daha huzurlu, güvenli yuvasına kavuşmuş, yaklaşık yarım milyon insanı istihdam edecek iş yerlerinin faaliyete geçmiş olacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi açıkladıkları tarihten yalnızca 40 gün sonra yaptıkları bu temel atma töreninin de millete olan taahhütleri konusundaki hassasiyetlerinin yanında iş yapma kapasitelerinin büyüklüğünü de gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yaptığı açıklamada temelini attıkları ilk etap 5 bin 615 konutun Ankara, Zonguldak, Kırşehir, Kahramanmaraş, Aydın, Bolu, Konya, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Uşak, Erzurum, Muğla, Yozgat, Manisa, Amasya, Tunceli ve Elazığ illerini kapsadığını aktaran Erdoğan, hazırlıklar tamamlandıkça bu temelleri kısa bir sürede 81 ilin ve ilçelerinin tamamına yaygınlaştıracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında 2 yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamının bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını söyledi.

TOKİ'den konut bekleyen gurbetçilere bir kötü haber daha!

TOKİ, Koru Florya'da 12 rezidansı ve Sütlüce'de 33 konutu bugün satıyor! 120 ay vadeyle 1+1, 2+1, 3+1, 4+2 ev fırsatı!

TOKİ'den Çanakkale'nin o ilçesine 388 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön