16 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 milyon arsa müjdesi! 'Fazlası olabilir ama azı olamaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 milyon arsa müjdesi! 'Fazlası olabilir ama azı olamaz'

TOKİ Sosyal Konut Projeleri ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir de arsa müjdesi geldi. "Hangi ilde ne kadar arsa takdim edeceğiz" diyen Erdoğan 1 milyon yeni arsanın da satışa çıkacağını, bu rakamın 1 milyonu aşabileceğini ancak az olmayacağını söyledi.



Birkaç ay önce Esenler'de konut dağıtımı sırasında bir eve ziyarette bulunduğunu anlatan Erdoğan 'Gittim, çaylarını içtim, mutluluklarını gördük' diyerek 'Biz şu anda bu attığımız adımla bir defa yeniden bir tarih yazıyoruz"' diye konuştu.

"İlk kazmayı inşallah 25 Ekim'de vuruyoruz"

Genç başvularında bile sayının 1 milyon 715 bini bulduğunu belirten Erdoğan projelere 5 milyona dayanan bir müracaat olduğnu hatırlatarak "Projelerimizde ilk kazmayı inşallah 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir tarafında nerelerde TOKİ olarak konut yapımına başlayacaksak, hepsine aynı anda bir defa temelleri atalım, bu işi başlatalım istiyoruz" diye konuştu. Erdoğan  en kısa süre içinde kura tarihlerinin de duyurulacağını açıkladı.

Gençlere yönelik adımlar atılacağını anlatan Erdoğan, "Bir şey daha yapma durumumuz var. O da şu, biliyorsunuz konut, arsa bir de gençlere yönelik olan adım var. Şimdi ben 'arsamı alır, evimi kendim yaparım' diyenlere yönelik de mevcut rakamı artırmak yoluyla belki bunu 1 milyona, belki daha fazlaya çıkarmak suretiyle, yine kuraya tabi tutmak suretiyle... Biz istiyoruz ki vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak, böyle bir imkan tanıyalım. Rakam 5'i yakalayınca bu noktada yeni bir zemin hazırlamak için böyle bir adımı atmak için bakanımla da konuştuk, 'bunu yapalım' dedik." diye konuştu.

Arsa alımlarına büyük talepler olduğunu anlatan Erdoğan,"Biz altyapıyı yapacağız, onlar da evini yapacak. Vatandaş, yatay mimariye uygun olmak kaydıyla evini yapabilecek" dedi.

Erdoğan'dan arsa müjdesi: En az 1 milyon arsa 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibinin tüm araştırmaları ve planlamaları yapacağını belirten Erdoğan, "Hangi ilde ne kadar arsa takdim edeceğiz. Bunun adımını inşallah bu kura çekiminden önceye yetiştireceğiz" dedi. Bakan Kurum'a talimat verdiğini ve en kısa zamanda duyuruların yapılacağı bilgisini verdi. Erdoğan," Arsa alacak vatandaşlarımız hemen buraya yönelsinler ve onlarda da kura çekeceğiz malum, kuraya onları da tabi tutalım. Kurada neresi kime çıkarsa o da orada yerini alsın" dedi.  Erdoğan proje kapsamındaki arsa sayısın 1 milyon olacağını, daha fazla olabileceğini ancak 1 milyon arsadan daha az olmayacağını vurguladı.

 

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Ekim'de resmen açıklanıyor!

Emeklilerin 2023 zammı netleşiyor! En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Şimdi bakın!

PTT'den müjde! Ekim ayında en az 10 bin personel alınacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön