28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mir kart açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mir kart açıklaması

ABD'de gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin Rus ödeme sistemini kullanan bankalara karşı yaptırım uyarısı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan nihai kararın yarın verileceğini söyledi.



Kamu bankaları hala devam ediyor

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla Rusya'nın Mir ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını hedefe koymasının ardından İş Bankası ve Denizbank Mir sistemini askıya altıklarını açıklamıştı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın ise Mir ödeme sistemi içinde kalmaya devam etmişti. ABD'den gelen uyarılara ek olarak Financial Times gazetesi de Türk bankaları ve şirketleri Rusya'ya uygulanan ambargodan dolayı yaptırıma uğrayabileceklerine dair bir analiz yayınlamıştı.

Alternatif aranıyor

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, geçen hafta Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara ambargoya tabi kişilerin uluslararası finans sistemine açılmasına aracılık etmeleri sebebiyle yaptırım gelebileceği konusunda uyarı yapmıştı. ABD ziyaretinin ardından New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili sorular üzerine açıklama yaptı.

"Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız" diye konuşan Erdoğan, bu konuda alternatifler üzerinde çalışıldığını söyledi. Erdoğan, "Alternatifimiz var. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar  gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor" şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön