30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği yeni yıl için emekli maaşlarına yönelik planı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği yeni yıl için emekli maaşlarına yönelik planı belli oldu

Emeklilik ikramiyelerinin 5 bin lira olarak belirlenmesiyle geri sayıma girildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, kapsamlı reformlarıyla dikkat çekiyor ve bu yeniliklerin uygulanması için günleri saymaya başladı. Ev hanımlarına emeklilik hakkı ve daha birçok reform Meclis'in gündemine taşındı.



Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, emekli maaşlarına gelecek zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açık bir mesaj geldi. Yılbaşı’na işaret eden Erdoğan, enflasyon oranına ek olarak bir refah payı dağıtılacağını belirtti. İşte detaylar…

Ev kadınlarına emeklilik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev kadınları için emeklilik planını hayata geçirdi. Bu plan dahilinde, isteğe bağlı olarak sigorta yaptırmak isteyen ev kadınlarına özel bir prim desteği sunulacak. Ev kadınlarından alınacak olan 4.292 liralık primin 1.430 lirası devlet tarafından ödenecek. Kadınların emeklilik yaşında, çocuk sayısı veya engelli bir çocuğun olması gibi durumlar göz önünde bulundurularak esneklik sağlanacak. Bu sigorta ile ev kadınları emeklilik avantajının yanı sıra, kendisi ve sorumluluğundaki kişilere sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı da kazanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın işaret ettiği yeni yıl için emekli maaşlarına yönelik planı belli oldu

5 yıl erken emeklilik

Bağ-Kur'daki prim gün sayısı 9.000'den 7.200'e indirilerek, SSK sigortalıları ile aynı seviyeye getirilecek. Bu değişiklik, esnaf ve tüccarların 5 yıl daha erken emekli olabilmelerine olanak tanıyacak. Bu sayede daha kısa sürede prim ödeyerek daha yüksek bir emekli maaşı alabilecekler. Prim yapısındaki bu reform ile emekli olacak olanların maaşları da en az yüzde 20 oranında artacak. Yeni yasal düzenlemelerle, Bakanlık, küçük işletmeler için daha avantajlı bir emeklilik modeli üzerinde duruyor. Yeni değişiklikle, iki farklı sigorta kolunun arasındaki 1.800 günlük fark ortadan kalkacak ve emeklilik için gerekli prim gün sayısı eşitlenmiş olacak. 

Emeklilere ikramiye

Emeklilere tek seferde 5 bin TL'lik bir ikramiye verilecek ancak bu sadece çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konudaki yasal düzenlemeyi bitirdi ve AK Parti bu planı Meclis'e taşıyacak. Ödemelerin Kasım ayının ilk haftalarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Emeklilik için bekleyen EYT'liler elinizi çabuk tutun! Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere ekim müjdesi gelebilir mi? Bu ay emekli maaşı ek zam var mı, yok mu? Maaş+ 5 bin TL...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli ikramiyelerinin verileceği tarih belli oldu! Emekliler şimdi bu tarihe bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön