28 / 04 / 2024

Emeklilik için bekleyen EYT'liler elinizi çabuk tutun! Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir

Emeklilik için bekleyen EYT'liler elinizi çabuk tutun! Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir

Emeklilik hayali kuran ve emekli olmak için gün sayan EYT'lileri Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun uyardı. Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir...



Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli olabilmek için gün sayan ve emeklilik için senelerce bekleyen binlerce kişiye kritik uyarılarda bulunarak 1 Ocak tarihinden itibaren sürecin sarpa sarabileceğini açıkladı.

PLANLAMANIZI DOĞRU YAPIN!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayında emekli aylıklarına ciddi oranda zam yapacaklarını belirterek, emekli aylıklarına zam konusunun seçim öncesine bıraktıldığını açıkladı.

Erdursun, EYT'den emekli olmak için bekleyen vatandaşlara mantıklı olmaları ve planlamalarını doğru yapmaları konusunda uyardı.

Erdursun ''3600 günle SSK'da kadınlar için 58, erkekler için de 60 yaşında emekli olacak, yaşınız ve prim eksiğinize göre yaşa tabi olmadan emekli olmak mı! 58-60 yaşını beklemek mi mantıklı? Bunun matematiğini iyi yapın! 3600 günle kadınlar 58  yaşında değil de 50 yaşında  erkekler 60  yaşında değil de 55 yaş olur mu diye beklemeyin! Zaman kaybetmeyin!'' diyerek, EYT'den emekli olma fırsatını kaçırmamaları konusunda uyardı. 

Emeklilik için bekleyen EYT liler elinizi çabuk tutun! Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir

EMEKLİLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SGK çalışanları prim ödemesi ve emeklilik süreleri aynı olmadığı için 4A, 4B ya da 4C emeklilik hesaplamaları birbirinden farklıdır. Emeklilik sorgulama işlemleri ise e-Devlet ya da SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar 4A, 4B ve 4C emeklilik sorgulama işlemleri ile ne zaman hangi yaşta emekli olabileceklerini de sistemden öğrenebiliyor. 

 Emeklilik için bekleyen EYT liler elinizi çabuk tutun! Planlamanızı doğru yapın! O tarihten sonra süreç sarpa sarabilir

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Emeklilik zamanını merak eden binlerce vatandaş ''ne zaman emekli olurum?'' sorusunu araştırıyor. Emeklilik zamanını öğrenmek isteyen vatandaşlar  e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaparak arama butonuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayıp "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgilerine ulaşabiliyor.

e-Devlet'te yer alan 'Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?' seçeneği ile de hizmete başlanan yılın girilmesi halinde sorgulama yapılabiliyor. 

SGK ÜZERİNDEN EMEKLİLİK YAŞI NASIL SORGULANIR?

''Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına'' giriş yapabilmek için sayfada yer alan formda istenilen bilgilerin detaylı bir şekilde doldurulması gerekiyor. Hizmet dökümü alınmalı ve ardından formdaki bilgiler doldurulmalı. Hizmet Dökümü'nü e-Devlet üzerinden almak mümkün. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapıldıktan sonra  emeklilik yaşı sayfada gözükecektir.

Maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? EYT'liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

 


 


Geri Dön