15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı yetkisini kullandı! 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi belli oldu! 2023 MTV ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı yetkisini kullandı! 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi belli oldu! 2023 MTV ne kadar oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) 2023 yılında uygulanacak oranı belli oldu. İşte detaylar!



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİSİNİ KULLANDI!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) 2023 yılında uygulanacak olan yeniden değerleme oranı yüzde 122,9'dan yüzde 61,5'e indirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisi üzerinde yüzde 50 indirim yetkisini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için yüzde 50 oranında indirim yetkisini kullandı.  MTV'de 2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak tekrardan değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar ile birlikte  1 Ocak 2023 yılında yürürlüğe girecek.

MTV ZAMMI YARI YARIYA DÜŞTÜ

MTV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, indirim yetkisini kullanmasaydı, yüzde 122,9 olarak zamlı halde yürürlüğe gireceği öngörülüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MTV zammını yarı yarıya düşürürdü. Kararın 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunun 10’uncu maddesi gereğince yapıldığı belirtildi.

İNTERNETTEN VERGİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Vergi borcu olanlar, vergi ödemelerini, İnteraktif Vergi Dairesi'nden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) mobil uygulamalarından kolaylıkla yapılabilir. Başkanlığın www.gib.gov.tr adresinde yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" kısmından 02.00 ile 23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla ödeme yapılması mümkündür.

Banka hesabından havale, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri veyahut PTT şubeleri aracılığıyla da ödemeler kolaylıkla yapılabiliyor.

VERGİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Vergi borcunun nasıl ödendiği merakla soruluyor. Vergi borcu İnternet Vergi Dairesi, vergi dairelerine borcu olanlar bizzat giderek, banka ve internet bankacılığı ile ödenebilir.

ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Türkiye’de erken emekli olunabilen 45 ayrı meslek gurubu bulunmaktadır. Bahsedilen meslek gruplarının çalışan kişiyi yıpratmasından dolayı daha erken emekli olma gibi bir imkan ortaya çıkıyor.

Bu şartlardan öne çıkanlar ise prim gün sayısı, çalışma süresinde maden işçilerinin 1800 gün, diğer işçilerde de 3600 gün fiili hizmet süresinin tamamlanması gerekiyor.

TOKİ 21 Aralık-13 Ocak il il kura takvimi! Çekilişler son sürat devam ediyor! İşte gün gün çekiliş tarihleri!

Doları olanlar yeni yıla doğru bunları yapmalı! İslam Memiş: Önümüzde riskler var!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı branşları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön