01 / 07 / 2024

Current, powered by GE, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nı aydınlatıyor!

Current, powered by GE, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nı aydınlatıyor!

Müsabaka alanlarında, önemli toplanma alanlarında ve yollarda enerji verimliliği sağlayan LED altyapısı, enerji tüketimini yaklaşık %50 oranında azaltacak.



İstanbul, Türkiye - 12 Ağustos 2016 - GE'nin yeni kurduğu enerji şirketi Current, powered by GE, oyunlarla bağlantılı 40'tan fazla tesiste enerji tasarrufu sağlayan LED teknolojisi ve aydınlatma çözümleri ile Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nı aydınlatıyor.


Current'ın aydınlatma çözümleri oyunların gerçekleşeceği alanların yaklaşık yarısını aydınlatıyor. Bu alanlar arasında Olimpiyat Köyü, Trans-Olympic Anayolu, Rodrigo de Freitas lagünü, Olimpik Tenis Merkezi, Velodrom ve basketbol ile judo müsabakalarının yapılacağı Carioca 1, 2 ve 3 Arenaları bulunuyor. Current'ın sağlayacağı yaklaşık 200.000 led aydınlatma armatürü, toplamda 4,3 milyon metrekareye yayılan mekanları aydınlatıyor. Aydınlatılan alan, 1068 futbol sahasına, 1954 Rodrigo de Freitas lagününe ya da üç Sao Paulo Ibirapuera parkına eşdeğer bulunuyor.


GE ve Current, aynı zamanda GE'nin Olimpiyat sponsorluğunun mirası niteliğinde bir hediye olarak Rio de Janeiro'daki Flamengo Park ve Lapa bölgesine 1600 LED aydınlatma armatürü ile katkıda bulunuyor. LED teknolojisi, aydınlatmayla ilgili enerji maliyetlerini yarı yarıya azaltmakla kalmayıp, ek enerji maliyetlerinden de tasarruf etmek için “açma-kapama” ve ‘ışık seviyesinin ayarlanması’ işlemlerinin daha kesin şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca yayalara ve sürücülere de daha iyi görüş sağlıyor.


Current, powered by GECurrent powered by GE MEAT (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Genel Müdürü Erdem Soyal, “Tüm dünyadaki Current çalışanlarının, Olimpiyat Oyunları'na enerji ve aydınlatma sağlanmasında kritik öneme sahip aydınlatma altyapısı üzerinde çalışmasından büyük gurur duyuyoruz. Olimpiyat Oyunları için güzel ve verimli ortamlar yaratırken, Rio halkının ve ziyaretçilerin önümüzdeki yıllarda keyifle kullanabilmesi için yerel yolları, parkları ve trafiğin yoğun olduğu diğer alanları da verimli LED aydınlatma ile donattık”dedi.


GE, uzun yıllardır Olimpiyat Oyunları'nın Global Partneri olmaktan gurur duyuyor. 2005 yılından beri, Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan şehirlerde gerçekleştirdiği altyapı projelerinin değeri 1 milyar doları aştı. Bu rakama Rio de Janeiro dahil değildir. GE bugüne kadar Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'yla bağlantılı 150'den fazla proje gerçekleştirdi. Aydınlatma, elektrik, şebeke ve sağlık hizmetleri içeren kritik altyapıya dijital teknoloji sağlayan bu projeler, Olimpiyat Oyunları'nın başarıyla geçmesini desteklemekle kalmayıp Rio'da yaşayanlara da kalıcı bir miras bırakacak.



Geri Dön