11 / 10 / 2024

Dağtepe İnşaat'a ihaleye katılma yasağı getirildi!

Dağtepe İnşaat'a ihaleye katılma yasağı getirildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar, MEB Bakanlığı ile YURTKUR Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 5 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılmama yasağı getirdi...




Enerji ve Tabii Kaynaklar, Milli Eğitim (MEB) Bakanlığı ile Başbakanlık Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel
Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 5 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılmama yasağı getirdi.
               
Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
               
Duyurulara göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 'Y.M.T. Turizm Taşımacılık Özel Güvenlik İnşaat Temizlik Sanayi Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Tarık Yücel'i ihalelerden men etti.
               
MTA Genel Müdürlüğü Ege Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan  İzmir  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.
               
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 'Dizayn Dış Laboratuvarı (Adnan şžen)'   firmasına ihale cezası getirdi.
               
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Diş Hekimliği Fakültesinin ihalesine katılan, Zonguldak Madeni İşler ve Sanatkarlar Esnaf Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.
               
YURTKUR

Başbakanlık Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, şžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı, 'Sevgi Temizlik Özel Güvenlik Hizmetleri Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Mehmet Emin Taş' firmasına ihale cezası verdi. Söz konusu firma, 6 ay süreyle ihalelere giremeyecek.
               
çEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

Öte yandan çevre ve Orman Bakanlığı, 2 firmaya ihale cezası getirdi.  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü Samsun Bafra Ovası Sulaması  tarafından yapılan ihaleye katılan, Suluova Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı,  'Hacali İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' tüm ihalelerden 1 yıl süreyle men edildi.
               
DSİ Genel Müdürlüğü DSİ 22.Bölge Müdürlüğünün (Trabzon) ihalesine giren, 'Dağtepe İnşaat Taahhüt Nakliyat Hafriyat Madencilik Müteahhitlik Mühendislik Müşavirlik Turizm Sanayi İthalat İhracat ve Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı
 
'Mehmet Dağtepe'ye de ceza verildi.
               
Rize Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.
               
ULAşžTIRMA BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu arada, 'Alemdaroğulları İnşaat Hafriyat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' ile şirketin sermayesinin yarısından fazlası hisseye  sahip ortaklarından 'Osman Bayrak' ile 'Mehmet Pek' hakkında daha önce verilen, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılma yasağı için  Ankara 4.İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.
               
Söz konusu şirket hakkında 4735 sayılı Kamu İhale sözleşmeleri Kanunu ilgili maddesi gereğince, 1 yıl süre ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılma yasağı getirilmiş ve yasağa ilişkin duyuru, 14 Ekim 2011  tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanmıştı.
               
Bu firma da  Ankara  4. İdare Mahkemesine, yürütmenin durdurulması ve kararın kaldırılması için başvuruda bulunmuştu. Bunun üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesince 24 şžubat 2011 tarihli karar ile itirazın kabulüne ve Ankara 4.İdare Mahkemesi tarafından verilen talebin reddine ilişkin kararının kaldırılması ve işlemin yürütülmesinin durdurulmasına firma yönünde karar verildi.
AA


Geri Dön