04 / 05 / 2024

Daha ucuza gelsin diye yurt dışından telefon getirtenlere şok! El konulacak!

Daha ucuza gelsin diye yurt dışından telefon getirtenlere şok! El konulacak!

Yurt dışından telefon getirtme hayali kuranlar bir kez daha düşünmek zorunda kalacak çünkü Ticaret Bakanlığı 3 yılda 1’den fazla telefon getirilmesini önlemek için başlattığı uygulamanın kapsamını genişletti. Artık ülke vatandaşı olmayanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.  



Yurt dışından gelen yolcuların kişisel cep telefonları dışında yanlarında cep telefonu getirmesi yakın takibe alındı. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliği yaparak denetime başladı. Mevcut uygulamaya göre yurt dışından gelen yolcuların kişisel cep telefonları dışında yurda 3 yılda 1 adet cep telefonu getirme hakkı var.

UYGULAMANIN KAPSAMI DAHA DA GENİŞLETİLDİ

1 Kasım'dan itibaren hayata geçirilen uygulama kapsamında, gümrük kapısında görevli personel tarafından, yolcuya ait kişisel kullanımdaki cep telefonu haricinde kalan cep telefonunun muafiyet kapsamında olup olmadığı kontrol ediliyor.

BİR YILDA YAKLAŞIK 35 BİN TELEFONA EL KONULUYOR

3 yılda 1'den fazla vergiden muaf cep telefonu kuralı yabancılar için de geçerli olacak. Öte yandan, cep telefonu kaçakçılığı kapsamında denetimler sıklaştırıldı. Kaçakçılıkla ile mücadele kapsamında yılda ortalama 30- 35 bin kaçak cep telefonuna el konuluyor.

Yolcu beraberinde muafiyet sınırı üzerinde ya da kaçak şekilde ülkeye sokulan cep telefonu sayısı net olarak bilinmiyor.

 


Geri Dön