18 / 07 / 2024

Danıştay, Marmaris'te inşaat izni vermiyor

Danıştay, Marmaris'te inşaat izni vermiyor

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belediye talebiyle Danıştay'dan gelen bilirkişi raporu sonrası bu kararın alındığını söyledi




Danıştay 6. Dairesi'nin "Marmaris Revizyon İmar Planı" hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Revizyon İmar Planı ile ilgili Danıştay'a yapılan itirazlar olduğunu hatırlattı. Ali Acar, şunları kaydetti:"Ağırlıklı itiraz bizim itirazımızdı belediye olarak, 5-6 vatandaşımızın da itirazı vardı. Danıştay 2008 yılının temmuz ayında Marmaris'e bilirkişi gönderdi. Danıştay'dan Marmaris'e bir heyet geldi, heyet üyeleri yerinde incelemelerini yaptılar, Danıştay bilirkişi raporları da tamamen belediyenin istediği doğrultusunda geldi.

İtiraz ettik ama

Danıştay toplantıda yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Zaten bizim talebimiz yürütmeyi durdurma ama bizim itiraz ettiğimiz konulara, yürütmeyi durdurma talebimiz vardı." Kararı Danıştay 6. Dairesi üyelerinin 3'e 2 oy çokluğu ile aldığına da işaret eden Belediye Başkanı Acar, şunları söyledi,"Alınan karara itiraz süreci başlayacak. Danıştay mevcut imar durumuna yürütmeyi durdurma verdiği için şu anda imar durum belgesi veremiyoruz.

Bu konunun kısa süre içinde çözüleceğine inanıyorum. Yeni bir inşaat izni verilemiyor, şu anda imar durumu veremiyoruz. Bu karara yasal yollardan itiraz edeceğiz. Onay merci Turizm Bakanlığı olduğu için onlar da itirazlarını yapacaklar."

Vatan


Geri Dön