06 / 05 / 2024

Dap Yeni Levent'e 82 kat ön talep geldi! 

Dap Yeni Levent'e 82 kat ön talep geldi! 

Firma: Dap Yapı

Proje: Yeni Levent

Dap Yeni Levent projesi megakent İstanbul’un merkezi konumunda, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile yükseliyor. Projedeki bin konut için 82 kat ön talep geldi...



BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ‘SAĞLIKLI EV’ DİYOR

“DAP’ın tescilli markası olan ‘Sağlıklı Ev’ kriterlerini iki yıldır geliştirdiklerini söyleyen Ziya Yılmaz, “Bu anlamda sektörün de öncüsü olduk. Sağlıklı Ev kriterleriyle insanların yaşam standardına dokunduk. Pandeminin daha en başında sağlıklı ev kriterlerini hayata geçirdiğimizde henüz daha dünyada böyle bir model ya da yaklaşım yoktu. Bugün geldiğimiz noktada Birleşmiş Milletler’in açıkladığı ‘sağlıklı mahalle’ raporu, bizim iki yıl önce söylediklerimizi teyit etmesi açısından gurur verici…  Bu anlamda hem sektöre hem de dünyaya model olan öncü bir konsept geliştirmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’nın (UN-Habitat) yayınladığı “Daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için Pandemi ve Şehirler” raporu, pandemi sonrası kentlerin ve mekanların doğru kurgulanmasının önemini ortaya koyuyor. Rapor, yaşam alanlarının belirli standartları olmasının gerektiğinin altını çiziyor. 

Dap Yeni Levent e 82 kat ön talep geldi! 

Söz konusu raporu yorumlayan Ziya yılmaz, “Birleşmiş Milletler, pandemi sonrası konutların ve toplu yerleşim alanlarının nasıl olması gerektiğini sıraladı. Birleşmiş Milletler’e göre yerleşim yerleri, alışveriş ve sağlık gibi günlük ihtiyaçları kendi yakın çevresinde karşılayan, yürüme mesafesinde iş ve eğitim imkanları sunan, zengin yeşil alan ve parklara komşu olan ve sosyal hayatı da içinde barındıran konutlar içermeli. Rapora göre hem içinde bulunduğumuz pandemi gerçeği hem de gelecekte oluşabilecek yeni pandemiler için yerleşim yerleri belirli standartları sağlamak zorunda. Bu araştırma sonuçları; konutların maksimum gün ışığı ve havalandırma standartları ile donatılmış olması, az katlı yaşam anlayışı, konutların esnek mimari anlayışı sunması, kalabalıktan uzak, ferah ve güvenli konutlar olması gerektiğini ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler, insan beden ve ruh sağlığı açısından bu kriterleri sağlayan konutların ve yaşam alanlarının üretilmesini destekliyor. Buna bağlı olarak da biz konut geliştiricilerin ve yaşamı tasarlayan mühendislerin zengin yeşil alan, parklara komşu olan ve sosyal hayatı da içinde barındıran sağlıklı konutlar üretmesi artık kaçınılmaz gerçek” diye konuştu. 

ŞEHİRDE LÜKS VE COUNTRY YAŞAMIN KRİTERLERİ 

Dünyada bir ilk şeklinde imza attığı ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle gayrimenkul piyasasına yeni bir soluk kazandıran DAP’ın, ‘Şehirde Lüks ve Country Yaşam’ standartları 5 maddede şu şekilde açıklanıyor:

1- Sağlıklı Ev Olmalı: Yeşilliklerle çevrili, doğayla nefes alan, az katlı ve sağlıklı konut kriterlerine uygun olarak hayata geçirilmeli. 

2- Kentin merkezinde ve köklü bir alanda bulunmalı: Kentin en önemli lokasyonlarından birinde, zengin geçmişi, kültürel atmosferi ve ayrıcalıklarıyla şehir yaşamında vazgeçilmez özelliğe sahip olmalı.

3- Doğayı ve kenti; kültür, moda, sanat ve eğlenceyle mükemmel şekilde buluşturmalı: Bir tarafta tabiatın yenileyici ruhu, diğer tarafta şehir yaşamının canlılığıyla hem yeşilin hem de kentin özgürce yaşanmasına imkan sunabilmeli.

4- Finans dünyası ve merkezi iş alanlarıyla iç içe konumlanmalı: İş dünyasının kalbi ve merkezi iş alanı şeklinde görülen alanlara yürüme mesafesinde yükselmeli.

5- Yürüme mesafesinde bütün gereksinimlerin giderilmesine imkan sağlamalı: İş merkezlerinden eğitime, sağlıktan kültür ve sanata, alışverişten eğlenceye hem sitede hem de site dışında aranan her şey yalnızca birkaç adım uzaklıkta bulunmalı.

DAP Yeni Levent ön satışta! Yeni proje!


projeye sor



Geri Dön