21 / 05 / 2024

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...



ESKİ BAKANDAN VATANDAŞLIK MAAŞI MÜJDESİ!

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, Bir gelir grubunun henüz yoksulluk sınırına düşmediğini ancak o riski taşıdığını belirterek, "Biz o riski bertaraf edebilmek için koruyucu ve önleyici yardımlarla destekleyeceğiz. Bununla hem ortalama gelir seviyesini korumasını, sosyal refahtan üzerine düşen payı almasını sağlayacağız" dedi.

Yoksulluk sınırının altına düştüğünde daha çok destekleyeceklerine dikkat öeken eski bakan, "Kamu anlamında maliyetin daha da yükseleceği bir grubu yoksulluk sınırına düşürmemiş olacağız" diye belirtti. 

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR ÖDENECEK?

Ödeme detaylarına ilişkin henüz bilgisi netleşmeyen destek ödemesine ilişkin Eski Bakan Derya Yanık, "Yoksulluk sınırına insanlarımızın düşmemesi için önleyici tedbirler alıyoruz. Böylece daha az maliyetle insanlarınızın refah seviyesini yükseltiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 


Geri Dön