21 / 05 / 2024

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...



2023 VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakan Yanık, vatandaşlık maaşı başvuru şartlarına ilişkin kriterlerin önemli bir kısmının mevcut olduğunu belirtti. Eski Bakan, "Bütünleşik sosyal yardım sistemi ile BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildiği bilgiisni verdi.

Konuya ilişkin Yanık, "28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var" dedi.

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Eski Bakan Yanık, Aile Destek Programı'ndan elde ettikleri tecrübeler ile ki önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Bakan Yanık, "Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Ege Yapı Ormanyaka ön talep topluyor! Yeni proje!

Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün otobüsler bedava mı? Köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 


Geri Dön