16 / 05 / 2024

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 



Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre; TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Zekiye Selva Eren, olası deprem tehlikesi sebebiyle, İstanbul'da bulunan veri mermezlerini Ankara’ya taşıdıklarına da dikkat çekti. 

Zekiye Selva Eren, açıklamasında, DASK’ın, sigorta şirketlerinin her sene deprem anında alabilecekleri maksimum hasar rakamını hesaplayan ve buna risklerini ne kadar miktarda devredeceklerini belirleyen “CATMOD” modeli oluşturduğuna vurgu yaptı. 

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL ye yükseltildi! 

DASK’daki 10.5 milyarı fon ve 14 milyarı reasürans korumasının yapılan bu yeni modelleme çerçevesinde yükseltildiğinin de altını çizen Eren, olası İstanbul depreminde istenen koruma sağlanamayacağı için toplam koruma rakamını; 23.5 milyarı fon olmak üzere 117 milyar Türk Lirası'na yükseltildiğini açıkladı. 

DASK olarak maksimum ödenebilecek teminat tutarının 640 bin lira şeklinde belirlendiğini dile getiren Eren, vatandaşlardan gelen “DASK çok yetersiz, az teminat veriyor” eleştirilerine "Dünyanın her yerinde olduğu gibi DASK arsa maliyetini ödemiyor. Vatandaşlarımız 100 metrekare olan evi için 40 metrekare, 30 metrekare gibi poliçeler yaptırmışlar" yanıtını verdi.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL ye yükseltildi! 

Eren, depremin ardından 24 saat geçmeden hasar ödemelerine başladıklarına, avans ödemeleri yaptıklarına dikkat çekti. 

Şu ana kadar 102 bin başvuru aldıklarını, önlerinde ise 450 bin dosya olduğunu dile getiren Eren, bu dosyaların 350 bininin hafif hasarı içerdiğine vurgu yaptı. 

6 Şubat tarihinden bugüne kadar 8 milyar lira civarında hasar ödediklerinin altını çizen Zekiye Selva Eren, bunun üç milyar TL’sinin bankalarda 15 gündür hala durduğunu vatandaşın gidip tahsil etmediğine vurgu yaparak, "Birçok vatandaş hesabından, daha doğrusu, hasarı ödenmiş olmasına rağmen haberdar değil" açıklamasında bulundu. 

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL ye yükseltildi! 

Eren, yaklaşık 8 milyarlık tazminat ödemesinin pazartesi günü 10 milyarı aşacağına dikkat çekerkeni toplamda hak sahipleri için 22 milyar lira ödeme yapmayı öngördüklerinin de altını çizdi. 

Eren, 22 bin 936 pert binadan 16 bin 405’ine, 28 bin ağır hasarlı binadan 15 binine, 38 bin orta hasarlı binaladan 17 binine ve 336 bin hafif hasarlı binadan 27 binine ödeme gerçekleştirdiklerini ve ödemelerin hızla kısa sürede tamamlanacağını aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'un önünü kesemeyeceksiniz!

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? Çiftçiler dikkat! 

Evini dönüştürmek isteyenler hemen baksın! İki yıl ödemesiz, 1 milyon 250 bin TL’lik kentsel dönüşüm kredisi veriliyor!


Geri Dön