16 / 05 / 2024

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.



DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez de yaşanan deprem felaketini ilk andan itibaren derin bir üzüntü ile izlediklerini vurgulayarak ülkece yıkılsak da hep birlikte yeniden ayağa kalkacağımızın altını çizdi. İlk aşamada hızlıca hareket ederek bölgeye destek için koştuklarını söyleyen Sönmez, daha sonra uzun soluklu ve sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirmek için aksiyon aldıklarını paylaştı.

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Depremin en yıkıcı etkisinin çocuklar üzerinde olduğunu kaydeden Sönmez, “Depremin yarattığı hasar maalesef ağır çok uzun dönem etkili olacak. Hepimiz birlikte bu hasarı onarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışacağız. Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle ailelerini, evlerini kaybeden çocuklarımız için DeFacto olarak harekete geçtik.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak deprem bölgesinde koruma altına alınan çocuklarımızın bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız” diye konuştu.

100 BİN BATTANİYE GÖNDERMİŞTİ

Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamaya göre, DeFacto Kahramanmaraş deprem felaketinin yaşandığı ilk günden beri bölgeye yardım ve destek çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bugüne kadar depremden etkilenen afet bölgelerine mont, parka, bot, bere, şapka, elpen, hırka ve kazak gibi kışlık giysilerden oluşan 200 bin adet ürün gönderdi. Ayrıca şirket 100 bin adet battaniye ve medikal maskeyi ilgili kurumların koordinasyonunda bölgeye gönderirken, deprem bölgelerinde bulunan hizmet verebilecek çalışabilir mağazaları aracılığıyla da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ürün desteği sağladı.


Geri Dön