04 / 05 / 2024

Denizli'nin ünlü Karahayıt'ı termal sağlık kenti oluyor!

Denizli'nin ünlü Karahayıt'ı termal sağlık kenti oluyor!

Karahayıt'a, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı" ayrı bir değer katacak Denizli'de Jeotermal kaynaklı kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt'ın çehresi değişiyor...



Türkiye'de ilk defa uygulanan "Termal Sağlık Kenti" projesi ile örnek olacak Karahayıt'a, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı" ayrı bir değer katacak Denizli'de Jeotermal kaynaklı kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt'ın çehresi değişiyor. 


TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin hızla devam ettiği ve Türkiye'de ilk defa uygulanan "Termal Sağlık Kenti" projesi ile örnek olacak beldede, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı" ayrı bir değer katacak. 


Bölgede yapılacak olan sosyal alanlar ve spor tesisleri yöreye gelen yerli ve yabancı turistlere hitap edecek. Yeni projelerle çehresi değişecek olan Karahayıt'ta Denizli Valisi Abdülkadir Demir beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Defterdar Özgür Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile birlikte incelemelerde bulundu. Şu an 2 adet seyir terası, kameriye, oyun grupları, piknik masaları, büfe, bisiklet yolu ve yürüyüş parkurlarının yer aldığı bölgeye ayrıca açık hava müzesi, amfi tiyatro, otopark alanları, futbol ve basketbol sahaları, ATV motor parkuru, piknik ve mangal alanları Karahayıt'ta Denizli Valisi Abdülkadir Demir beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Soykan, )U" Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Defterdar Özgür Çelik ve İl Özel İdaresi Genel Uu.ml-/n Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı incelemelerde bulundu. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön