01 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: 50 bine yakın konut yılsonunda teslim edilecek! 

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: 50 bine yakın konut yılsonunda teslim edilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan konutlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı’nda gençlerle bir araya geldi. 

Bakan Mehmet Özhaseki, burada yaptığı açıklamasında deprem bölgesinde Bakanlık olarak sürdürülen çalışmalara da yer verdi. 

Açıklamasında deprem bölgesinde hasarın çok fazla olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "Toplamda 850 bin bağımsız birimin yenilenmesi gerekiyor. Maddi anlamda 100 milyar doları geçen hasar var" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: 50 bine yakın konut yılsonunda teslim edilecek! 

50 BİN KONUT YILSONUNDA TESLİM EDİLECEK 

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin civarında konutun inşasının sürdüğüne, bu konutların 50 bine yakınını yılsonuna kadar teslim edeceklerine dikkat çekti. 

"Yine ‘Yerinde Dönüşüm’ kampanyamıza,‘beni destekleyin’ diyen 237 bin kişi de başvuruda bulundu" diye konuşan Mehmet Özhaseki, bu vatandaşlara 750 bin hibe, 750 bin kredi verildiğini ve bunun 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeyle sağlandığını belirtti. 

Deprem bölgesinde çelikten köy konutlarının inşasında ihalelerin devam ettiğini ve 15 gün içinde çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Özhaseki, "Çelikten köy evleri yapıyoruz. En sağlamı bu şekilde yapmak. 100 bin civarında tek katlı köy evlerini de inşallah 6 ayda bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: 50 bine yakın konut yılsonunda teslim edilecek! 

KANUNLA KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK 

Bakan Mehmet Özhaseki, çalıştayda gençlerin sorularını da yanıtladı ve kentsel dönüşüme değindi. "entsel dönüşüm bizim için kaçınılmaz. Ülkeyi depreme hazır hale getireceksek kentsel dönüşümü hızla gerçekleştirmemiz gerek" dedi ve Fikirtepe'nin geçmişte dönüşümde yaşanan tıkanmalara örnek olduğunun altını çizdi. 

Fikirtepe'ye ilişkin açıklamasında "Binlerce insan mağdur durumda. Ortada bir tane derme çatma bir ev var ve bu evi kimse yıkamadığı için çalışma başlayamıyor. Bütün bu aksaklıkları çözecek ne varsa hepsi kanun teklifinde var" diyen Özhaseki, bu aksaklıkları yasa haline getirerek kentsel dönüşümü çok daha hızlı şekilde yapacaklarına dikkat çekti. 

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: 50 bine yakın konut yılsonunda teslim edilecek! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasında süregelen tartışmalarla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Deprem bölgesinde yaklaşık 800 bine yakın bağımsız bölüm inşa edilecek. İstanbul’a birkaç senede 500-600 bin konut inşa edeceğiz.  TOKİ  de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi, hatta kuraların çekilişi de yapıldı" dedi ve 1 sene içinde bunlar devreye alındığında fiyatların gerileceğine vurgu yaptı. 

Özhaseki, birkaç yıl içinde konutu olmayanlara da fırsat oluşacağını düşündüğünü belirtti. 

Bugün raflarda! BİM'de Sleepy Natural Bebek Bezi 265 TL'ye, Dev Kağıt Havlu 45 TL’ye düştü! BİM 7 Kasım aktüel kataloğu

Renault ve Dacia dev Kasım kampanyalarını duyurdu! Clio, Megane, Koleos, Duster 140 bin TL'ye varan indirimlerle satışta

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!


Geri Dön