14 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 



ÜÇ BOYUTLU KADASTRO ÇALIŞMASI

Vatandaşların, taşınmazlarında kayma ve koordinat durumuna yönelik istemeleri durumunda da hizmet sunduklarını belirten Adlı, teknolojiyi yoğun bir şekilde takip ettiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl Amasya'nın pilot il olarak belirlendiği üç boyutlu kadastro çalışmasının ülke genelinde yaygınlaştığına vurgu yaptı.

Adlı, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"Üç boyutlu kadastro çalışması ile vatandaş, binasını, evini, dairesini e-Devlet'ten görebilecek. Kaç oda, kaç salon görebilecek bu çalışmayı başlattık. 15-20 ilde ihaleleri yaptık. Yani şu anda şimdi Ankara'da tıkladığınızda evinizin içini görebileceksiniz, dışarıdan hangi cephede olduğunu e-Devlet'ten girerek sokağına kadar göreceksiniz. Vatandaş gayrimenkul almak istediği zaman tabii mal sahibinin izni doğrusunda aynı bilgilere onlardan erişebilecek. Üç boyutlu olarak herkes mülkünü görebilecek."

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Adlı, depremde binalar hasar gördüğünde kamusal hizmet verilemediğini, bu nedenle bölgeye gönderilen mobil tır ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Depremde önce Gaziantep'e, sonra Hatay'a mobil tırı yönlendirdiklerini belirten Adlı, "Mobil tırda tapuda yapılan bütün işlemler yapılabiliyor. Biz internet üzerinden, e-Devlet üzerinden çalışmalar yaptığımız için mobil tırımız da direkt uydudan sinyal alarak, internet bağlantısı kuruyor. Mobil tırı özellikle afetin ilk zamanlarında acil ihtiyaçlara cevap vermesi için düşündük. Mesela, deprem olduğu zaman kamu kurumlarının mülkiyet bilgisine, tapu kaydı bilgisine ihtiyaç duyduğunda mobil tırı yönlendirdik." dedi.

Vatandaşların plan örneği, tapu kaydı alacağı zaman da mobil tırda hizmet verdiklerini dile getiren Adlı, depremin ikinci gününden itibaren ilçelerde çadırlarda, karavanlarda da hizmet sunduklarını söyledi.

Dalyanlar, balık çiftlikleri, liman gibi deniz yapılarının kullanım haklarına yönelik çalışmaların olduğunu da vurgulayan Adlı, "Ürgüp, Göreme taraflarında yer altını delerek oteller yapılmış, mağara oteller var. Yer altında oluşturulan otellerin maliki belli de alta girildiğinde mülkiyet durumu ne olacak bununla ilgili çalışma yapıyoruz." dedi.

112 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Maaşı henüz yatmayan EYT'lilere çift ikramiye müjdesi! Şimdi bu detaylara bakın!


Geri Dön