03 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Dört saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarının silineceğini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinde hayatını yitirenlerin sayısını 46 bin 104 olarak açıklarken, depremden etkilenen şehirlerimizde acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina sayısının 230 bin, bağımsız bölüm sayısının ise 645 bini bulduğunu bildirdi.

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Amaçlarının iki aya kadar bölgede 100 bin konteyner kurarak 500 bin depremzedeyi daha iyi koşullarda barınabilecekleri bu alanlara taşımak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden bugüne kadar 6 bin geçici ticarethanenin kurularak esnafın hizmetine sunulduğunu açıkladı. Erdoğan, ayrıca 3 bin konteynerden oluşan çarşıların da kurulacağı müjdesini verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön