18 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Dört saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarının silineceğini açıkladı.



488 BİN KONUT YENİLENECEK

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Erdoğan, mevcut planlamalar doğrultusunda 405 bini konut ve 83 bini köy evi olmak üzere toplam 488 bin yeni konutun yapılarak depremzede vatandaşlara teslim edileceğini kaydederken, yaklaşık 40 bin binadaki 164 bin orta hasarlı bağımsız bölümü ekleyecek çalışmayı da başlattıklarını kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört saatlik kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, “Depremlerden etkilenen şehirlerimizdeki hayat tamamen normale dönmeden, bizlere durmak, dinlenmek haram” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 şubat acılarını tekrar yaşamamak için riskli ve eski binaların kentsel dönüşüm ile yenilenmesi konusunda vatandaşların gereken titizliği göstermesini istedi. Erdoğan, ayrıca kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacıyla uzun vadeli, sübvansiyonlu bir finans yönetimini önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde İstanbul ilimiz başta olmak üzere 6.5 milyon yapının acilen dönüşmesi gerçeği karşımızda bulunurken siyasi hesaplarla süreci geciktirmenin vebali çok ağır" diye konuştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön