21 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Dört saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarının silineceğini açıkladı.



KOSGEB BORÇLARI SİLİNECEK

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçlarının silineceklerini belirtirken, deprem felaketinde hayatını yitiren işletmecilerin ise  tüm borçlarının silineceğini duyurdu.

Bugüne kadar 1 milyon 61 binden fazla depremzede vatandaşa hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesinin yapıldığını kaydeden Erdoğan, depremde ağır hasara uğramış olan yerlerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi imkanı da sunulacağını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön