02 / 05 / 2024

Deprem bölgesine can suyu olacak! Ödemeler başladı

Deprem bölgesine can suyu olacak! Ödemeler başladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, depremzedelerin yaraları sarılırken dört gözle beklenen bir haberi daha duyurdu. sigorta şirketlerinin  hasar ödemelerine başladığını bildirdi.



Kahramanmaraş depreminin ardından can suyu olunan 11 ile destekler ve yardımlar sürüyor. En önemli halledilmesi gereken meselenin de sigortalı olupta hasar gören vatandaşların ödemelerinin başladığını duyuran Atilla Benli, bölge ekipleri, paydaş kurumlar, acenteler ve uzmanlarla sahada olduklarını belirtti.

"Zararların bir an önce karşılanabilmesi ve hasar tazmin aşamasının süratle işletilebilmesi için tüm sigorta şirketleri olarak hasar sürecin hızlandırılmasından,  çağrı merkezlerinde zelzeleden hasara uğrayanlara ayrı hatların açılmasına ve bölgede zarar iletişim merkezlerinin oluşturulmasına kadar bir dizi önlem aldık ve almaya devam ediyoruz.

Sigorta sektörü finansal devamlılığın sağlanmasında en önemli sektör durumunda. Zorunlu deprem sigortasının yanında zelzele teminatını kapsayan, kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza sigorta poliçelerini de hesaba kattığımızda bölgede zelzele teminatını kapsayan toplam poliçe sayısı 4 milyon kadar.

Üzgünüz ki sigortanın gerekliliğinin böyle zamanlarda daha çok anlaşıldığını, hasarların telafisinin ana işleri olduğunu ve bunu poliçe koşulları doğrultusunda en iyi halde yapacaklarını söylerken, sigorta sektörü olarak, kayıpların giderilmesi ve bölgenin tekrardan ayağa kaldırılması için başlatılan seferberlikte üzerimize düşen vazifeleri birlik ruhu ile yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Deprem bölgesine can suyu olacak! Ödemeler başladı

Sigorta camiasının da, zelzelelerin hemen akabinden toplanılan ayni ve nakdi destekleri Kızılay ve AFAD vesilesi ile bölgeye ulaştırdığını bildiren Benli, Birliğe üye şirketlerin, "Sigorta Kıymet Bilmektir." mantığıyla zelzelenin ilk zamanlarından beri bölgeye önemli seviyede ayni ve nakdi destekte bulunduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön