11 / 05 / 2024

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…



SİGORTALILIK SÜRESİ YETMEYENLERE YAPILAN ÖLÜM TOPTAN ÖDEMESİ İÇİN NEREYE BAŞVURMALI?

Diğer taraftan yeni kararla, malullük ya da vergi indirimi belgesiyle emeklilik hakkı kazananların zorunlu kontrol muayene tarihi de 31 Ağustos olarak belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10 ilde faaliyet gösteren işyeri ve bu illerde ikamet eden sigortalılar için 6 aylık prim borçlarını gecikme cezası uygulanmadan 31 Ağustos'a kadar uzattı.

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Diğer taraftan, afet bölgesindeki illerde yaşayanların 31 Temmuz tarihine kadar yapılandırılan ya da taksitlendirilen ihya edilenler de dâhil tüm prim borçlarının ödemesi ihya edilen prim borçlarının 31 Ağustos'a kadar ödenebileceği bildirildi.

Ayrıca bunlardan herhangi bir gecikme cezası alınmayacağı da açıklandı.

Yeni kararla, EYT kapsamında deprem bölge askerlik, doğum, doktora, avukatlık staj, yurt dışı borçlanması yapanların için de söz konusu borçlanmalar ve ihya kapsamına giren borçların son ödemesi de 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ertelendi.


Geri Dön