13 / 05 / 2024

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Afetzede kira yardımı yattı mı? Deprem kira yardımı sorgulama!

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Afetzede kira yardımı yattı mı? Deprem kira yardımı sorgulama!

Depremzede kira yardımı gündemde yer alan konular arasında yer alıyor. Afetzede kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar!



AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI NASIL SORGULANIR?

AFAD afetzede kira yardımı ödemesi, Ziraat Bankası vasıtasıyla hesaplara yatırılıyor. Banka hesabı olan kişilerin mobil ve online bankacılığı ile görüntüleyebileceği kira yardımı, bankada hesabı olmayanlar için ise SMS ile kolayca öğrenilebilir.

AFAD afetzede kira yardımı ödemesi SMS sorgulaması için ilk önce;

BAKIYE yazıp 4747'e göndermek yeterli olacaktır. Bu SMS, operatörünüzün SMS tarifesi üzerinden 1 SMS karşılığı ücretlendiriliyor. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilmiş olan ev sahibi ya da kiracılar için e-Devlet sistemi üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvuruları alınmaya devam ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veyahut kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet sistemi üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecektir.

DEPREM KİRA YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Afetzede vatandaşların; ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerine kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afetinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekipleri tarafından yıkık, acil yıktırılacak olan, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay süre boyunca; kiracıya 3 bin TL, ev sahibine de 5 bin TL kira yardımında bulunuluyor.

2023 KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Kira yardımı ödeme tarihleri halihazırda Bakanlık tarafından açıklanmadı. Tarihlerin açıklanması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön