23 / 12 / 2024

Depremden en çok bu ilçeler etkilenecek!

Depremden en çok bu ilçeler etkilenecek!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da kilometrekareye 2 bin 576 kişi düştüğünü belirterek, "Birim alana düşen kişi yoğunluğu yüksek olması, yapıların yüzde 70’nin dayanıksız olması, ölüm ile yaralıların artmasına, kurtarmacılığın başarısızlığına neden olacaktır" dedi...



Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, TÜİK'in açıkladığı nüfus istatistiklerinde ortaya çıkan İstanbul'un rekor göç alması hakkında konuştu. Ercan, "Türkiye'de en olası deprem bekleyen yerleşim yeri İstanbul. Birim alana düşen kişi yoğunluğunun yüksek olması, ölü ve yaralıların artmasına neden olacak" dedi.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür'ün haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’un açıkladığı verilere göre İstanbul’un tüm olumsuzluklara rağmen rekor göç aldığı açıklandı. Şehrin nüfusu bir önceki yıla göre 451 bin 543 artış yaşayarak, 15 milyon 519 bin 267 kişiyi buldu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan jeofizik yüksek mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, yıllardır konuşulan büyük deprem beklentisinin bile İstanbul’a göçü önlemediğine dikkat çekti.

KİLOMETREKAREYE 2 BİN 576 KİŞİ 

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’de en olası deprem bekleyen yerleşim yerinin İstanbul olduğuna dikkat çekerek, "Doğu ile Güney-Doğu bölgelerinden başta İstanbul olmak üzere batı kentlerine, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara‘ya büyük bir göç vardır" dedi. 

Ercan, "Türkiye’de kilometrekare başına ortalama 86 kişi düşerken, İstanbul’da 2 bin 576 kişi düşmektedir. İstanbulluların yüzde 65’i yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Birim alana düşen kişi yoğunluğu yüksek olması, yapıların yüzde 70’nin dayanıksız olması, ölüm ile yaralıların artmasına, kurtarmacılığın başarısızlığına neden olacaktır" şeklinde konuştu.

1. ORDU İVEDİKLE EĞİTİLMELİ

Ercan, kurtarmacılık konusunda öncelikle 1. Ordu'nun ivedilikle eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Her ne kadar depremleri 2045 yılına dek beklemesem de, yarın 7.5 büyüklüğünde deprem olacakmış gibi tetikte olmak gereklidir” dedi.

Ahmet Ercan, "Zeytinburnu'ndan-Büyükçekmece Mimarsinan'a uzanan kolda 6.4-6.7, Büyükçekmece’den, Şarköy‘e uzanan Tekirdağ kolunda 7-7.2 arası… Bu depremlerin etki alanı doğu-batı doğrultusunda 150 km, kuzey-güney doğrultusunda 80 km’dir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

DEPREMDEN ETKİLENECEK İLÇELER

Prof. Övgün Ahmet Ercan, "Karadeniz’den, Marmara Denizi güneyine, Çanakkale’den Kocaeli’ye kadar olan yerlerdeki yerleşim alanlarını etkileyecektir" dedi. İstanbul kolunun en çok etkileyeceği yerleri ise şu şekilde sıraladı: 


Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih.

Ercan, "Marmaraereğlisi-Silivri depremi ise Tekirdağ, Şarköy, Çanakkale, Karabiga, Mudanya, Kumburgaz, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih’i etkileyecektir" diye konuştu.

Fay hatlarının tamamı harekete geçti! 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisi?

İstanbul depremi tüm ülkeyi aç bırakabilir!

Depremi ne zaman ciddiye alacağız?

 


Geri Dön