25 / 07 / 2024

Depremden sonra talepler çığ gibi arttı! İsteyen hibe desteği bile alabilir! İşte detaylar!

Depremden sonra talepler çığ gibi arttı! İsteyen hibe desteği bile alabilir! İşte detaylar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından prefabrik evlere talep artıyor. Prefabrik evlerin fiyatı yapılışı itibariyle değişiklik gösteriyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler devletten hibe desteği alabilirsiniz. İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Prefabrik evler, düşük maliyetli olması, taşınabilir olması ve bu yapıların kısa sürede tamamlanmasından dolayı da tercih sebebi olmaktadır. Özellikle prefabrik evler 2023 yılı güncel fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte prefabrik yapılara ve prefabrik ev fiyatlarına dair merak edilenler…

2023 PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik ev fiyatları bölgesel olarak farklılık gösteriyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde bu fiyatlar daha yüksek olurken, kırsal ve küçük şehirlerde daha düşük maliyette evler de mevcuttur. 2023 yılı Şubat ayı itibarı ile prefabrik ev fiyatları da ortalama olarak 150.000 TL ile 500 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Fiyat aralığı ise evin metrekaresi, kullanılan malzeme ve tasarım faktörlerine göre değişmektedir.

Düşük maliyetli ve taşınabilir olmasından dolayı tercih edilen prefabrik evler birçok kişi tarafından tercih ediliyor Prefabrik ev almadan önce ayrıntılı bir araştırma yapılmalıdır. İstek ve beklentilerinize dair araştırma yaptıktan hemen sonra en uygun prefabrik evi seçip tercih edebilirsiniz.

200 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI!

Deprem felaketinin ardından prefabrik evleri talep artarken ev yaptırmak isteyenlere de devlet desteği sağlanıyor. Ev sahibi olmanın hayalini kuran dar gelirli vatandaşlar da prefabrik ev yardımından yararlanabiliyor. Nakdi yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin ikametinin bulunduğu adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma yardımı çerçevesinde prefabrik ev ödemesi de yapılmaktadır. Bunun için muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları sağlayan haneler prefabrik ev yardımından yararlanabiliyor. Gerekli şartları yerine getiren kişiler de prefabrik evler için 200 bin TL'lik destek ödemesinden faydalanabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön